Lammefilet

Med hvitløkspoteter og ” cæsardressing ”

Tips:

Lammefilet kan byttes ut med svinefilet, kyllingfilet eller for eksempel entrecôte fra kalv eller storfe.

Cæsardressing:

Lages et par timer før servering og settes kaldt.

Kjør grovhakket løk, hvitløk , kapers, ansjos, persille uten stilker, eggeplommer, sennep, eddik, sitronsaft og Worchestershiresaus i en hurtigmikser noen få omganger.
Spe med nøytral olje og olivenolje, tilsett litt etter litt.
Smak ev til med litt salt og pepper.

Hvitløkspoteter:

Begynn med å sette poteter i ovnen.
Skrubb og legg poteter med skall i et ildfast fat ( store poteter deles i to)
Legg i hele hvitløkfedd med skall.
Vend inn olje, salt og pepper.
Stek i varm stekeovn ved 200 oC i 45-50 min, avhengig av størrelse på potetene.
Legg i noen sherrytomater de siste 10 minuttene av steketiden, om ønskelig.

Lammefilet:

Renskjær kjøttet for fett og hinner og legg det på kjøkkenbenken til temperering et par timer før steking.
Kjøttet kan grilles på utegrill eller i grillpanne inne.

Grillpanne:

Varm olje i en panne, tilsett litt smør og la smøret bruse ut , legg i knuste hele hvitløkfedd og en kvist friske urter.
Legg i kjøttet, dryss på salt og pepper og stek 2-3 min på hver side.

Etterstek i varm stekeovn 125 oC (etter at potetene er tatt ut) og la kjøttet hvile i 10-15 min før det skjæres opp.

- Ytrefilet av lam 5-6 min, indrefilet av lam trenger kun steking i panne 2-3 min på hver side.

- Kyllingfileter 10-12 min

- Svin indrefilet 10-15 min

- Hel entrecôte 20-30 min avhengig av tykkelse på entrecôte

Utegrill:

Grill kjøttet på hver side på direkte varme (over varmekilden).
Flytt kjøttet vekk fra direkte varme og grill over indirekte varme vamekilde på en eller begge sider av kjøttet).
Bruk lokk!