«Stjerneskudd» og «Dyrlegens nattmat»

- deilige smørbrød med stekt rødspette og leverpostei

Smørbrød med stekt rødspette, asparges og reker «Stjerneskudd»

Begynn med å lage dressingen. Rør sammen alle ingrediensene.

Paner flyndrefiletene. Vend dem først i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i sammenpisket egg og så i malt brød. Varm opp olje og friter flyndre filetene i 2-3 min til de er gylne og sprøstekte. Legg de på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje.

Rist brødet og smør med smør. Anrett flyndrefiletene på brød med salatblader. Fortsett med rensede reker, dressing, kokt asparges, limfjordkaviar, sitronbåter, dill og ev tomat i båter.

Hele skiven skal dekkes med pålegget.

Lunt smørbrød med leverpostei «Dyrlegens nattmat»

Rist eller stek brødskivene. Smør med smør , legg på salatblader , to rause skiver med leverpostei ( ferdig kjøpt). Anrett med sprøstekt bacon og sopp, skiver av syltet rødbeter eller syltet agurk og ev aspic ( stivnet mørk buljonggele)

Loff

Smelt smør , tilsett melk og varm til fingervarm, rør egget ut i blandingen. Rør fersk gjær ut i litt av melken, tørrgjær tilsettes sammen med melet.

Ha det tørr i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca 45 min.

Ta deigen ut på bakebordet og del den i to like store emner og legg i smurte brødformer ( ca 2 l). Dekk til og sett til heving 40-45 min.

Pensle med sammenpisket egg og dryss ev over valmuefrø.

Stek på nederste rille ved 200 oC i ca 40 min. Ta ut av formene og avkjøl på rist.