Syrlig laks med smak av eple

Stekt laks med brokkoli og eple byggotto og eplesaus

Begynn med ”byggotto” med brokkoli og epler.

Legg gjerne byggryn i bløt 2-3 timer før koking, det korter ned koketiden.

Bløtevannet helles av før koking.

Finhakk løk og surr smøret mykt. Tilsett byggryn og la surre i smør- løk blandingen 3-4 min uten å ta farge. Spe med eplejuice og grønnsakskraft /vann, litt om gangen. Koketid 30 –40 min.

Rør om under speeingen.

Tilsett brokkoli og små buketter og eple i terninger rett før servering.

Smak til med salt, pepper og evt litt smør.

Fortsett med sausen.

Kok opp eplemosten og kok inn til det halve. Tilsett ekstra lett crème fraiche og kok til sausen tykner.

Smak til med salt og pepper og evt ørlite sukker.

Stekt laks

Del laks opp i porsjonsstykker og stek i olje/ smør, dryss på salt og pepper, legg over et par kvister frisk timian, stek laksen ca 2 min på hver side, den skal fremdeles ha en rå kjerne.

Riv over litt sitronskall rett før servering.