Stekt laks

På en seng av nykål og asparges, med en deilig syrlig eplesaus

Begynn med dillolje.
Kjør dill og olje i en hurtigmikser, til en grønn glatt olje.
Ha over i en liten kasserolle, kok opp og la trekke 1-2 min, sil og smak til med salt og ev litt sitron.

Fortsett med sausen.

Kok opp eplemosten og kok inn til det halve.
Pisk inn crème fraiche og kok til sausen tykner.
Smak til med salt og pepper og ev ørlite sukker.

Stekt laks:

Del laks opp i porsjonsstykker.
Dryss på salt og pepper, legg over et par kvister frisk timian.
Stek laksen i olje/smør ca 2 min på hver side, den skal fremdeles ha en rå kjerne.

Riv over litt sitronskall rett før servering.

Nykål og asparges:

Del kål i strimler, rens og del asparges i biter og finhakk sjalottløk.
Surr sjalottløk i smør til løken blir blank.
Tilsett asparges, finstrimlet kål og sukker og la surre i 2-3 min.
Smak til med sitron.

Anrett laks på en ”seng” av stekt kål og asparges.
Fordel sausen rundt og drypp over dillolje.