Fylt pannebrød

Lettvint hybelmat!

Brødet kan bakes med gjær eller bakepulver som hevemiddel.
Med bakepulver smaker brødet best nystekt, og det er raskt å lage.
Brødet kan stekes i en stekepanne på ovnen.
Med gjær får brødet litt bedre holdbarhet, dvs det blir ikke tørt,men det tar litt lenger tid å lage, pga før- og etterheving.
Brød med gjær stekes i stekeovn ved 200 o c i 20- 30 min, eller i stekepanne.

Med bakepulver i stekepanne:
Bland det tørre og elt inn vann og olje.
Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner.
Kjevle hvert emne ut til en leiv like stor som stekepannen (18-20 cm).
Børst godt av eventuelt mel.
Legg fyllet på den ene leiven, ikke helt ut til kanten.
Legg den andre leiven oppå og trykk godt rundt kanten med en gaffel.
Pensle stekepannen med olje og forvarm den på platen.
Sett platen på laveste trinn, legg det fylte brødet i pannen.
Legg over et lokk, men la det bare dekke 3/4 av pannen.
Stek pannebrødet 15 - 20 min på hver side.
Snu brødet ved å hvelve det over på lokket.

Med gjær:
Bland det tørre, tilsett fingervarmt vann og elt godt sammen.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca 30 min.
Del deigen i to emner og kjevle slik at hvert emne passer til en rund form eller paiform 18-20 cm.
Legg fyllet over det ene emnet , legg det andre over og press kantene godt sammen med en gaffel.
Legg brødet i en smurt springform eller paiform.
Dekk med klede og la etterheve 30-40 min.

Stek på nederste rille i stekeovn i 20- 30 min.

Server pannebrødet med en grønn salat ved siden av.

Her ser du mer:

336204