Høstens grønnsaker

Servert med grønnkålsaus,stekt sopp og bacon

Rens og del grønnsakene i buketter og biter.

Kok opp vann og salt , legg i de grønnsakene med lengst koketid først, for eksempel gulrøtter, så blomkål , brokkoli og neper.

Kok til grønnsaken er knapt møre.

Ta vare på litt av kokevannet til å bruke i sausen.

Hell av resten av vannet, damp grønnsakene .

Kok opp vann og salt til grønnkål, legg den i det kokende vannet og la koke i 1 min. Hell av kokevannet .

Smelt smør til sausen, rør inn hvetemel og spe med melk og grønnsakkraft til en fyldig saus. La koke 5-6 min. Tilsett forvellet grønnkål i biter. Bruk en stavmikser og kjør sammen til en glatt grønn saus. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

Børst av sopp og stek den i smør sammen med bacon i biter. Smak til med pepper og timian.

Se del 2 her

335084