Skogsbær med sabayonne

En herlig dessert

Begynn med å lage sabayonne:

Fyll en kasserolle 2/3 med vann, kasserollen bør være stor nok til å romme en rundbunnet arbeidsbolle.
Sett bollen over kasserollen, varm langsomt opp.
Hell vin i arbeidsbollen, tilsett eggeplommene, visp hele tiden.
Tilsett sukker, visp og varm opp i 8-10 min til blandingen får konsistens som lett eggedosis.
Trekk kasserollen vekk fra platen og forsett å vispe til sabayonnen er tykk, blank og luftig.
Ta bollen opp fra kasserollen.

Varm lett opp bærene, ikke kok!

Fordel i porsjonstallerkener, legg over sabayonne og bruk en crème brulee- brenner eller skibrenner for å gratinere.
Dette gjøres rett før servering.

Tips: Vin kan erstattes av sukkerlake (ikke for søt) smakt til med litt krydder, for eksempel anis eller kanel.
Reduser ev sukker som tilsettes sammen med eggeplommene, slik at sabayonnen ikke blir for søt.