Luc Abalo kommer ikke inn i Norge.
Luc Abalo kommer ikke inn i Norge. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Elverum-stjernen Abalo nektes fortsatt innreise til Norge – vet ikke hvor han skal bo

Luc Abalo har vært nektet innreise til Norge siden januar og får ikke være med resten av Elverum-laget hjem etter mesterligakampene denne uken, melder NRK.

Den franske håndballstjernen er kommet i en fortvilet situasjon på grunn av norske myndigheters koronareglement. Ettersom Abalo ikke er folkeregistrert i Norge, får han ikke komme inn i landet selv om han bor og utøver yrket sitt i Elverum.

Tirsdag kveld yppet Elverum og Abalo seg i starten, men ble etter hvert fullstendig overkjørt av Paris Saint-Germain og tapte 29-44 i tirsdagens mesterligakamp . Egentlig skulle kampen ha vært spilt i Elverum, men norske koronaregler gjorde at den ble avviklet i PSGs hjemmearena.

Elverum ender uansett sist i gruppe A. Det betyr at Elverum møter ubeseirede Barcelona fra gruppe B i åttedelsfinalen.

Da stjernespiller Abalo kom til Norge etter å ha spilt VM med Frankrike i januar, ble han stanset på Gardermoen med beskjed om å dra tilbake, ifølge NRK. Dette har også Østlendingen omtalt tidligere.

– Vi synes dette er leit. Han prøvde å forklare at hjem for ham er på Elverum, men det hjalp ingenting, sier daglig leder Mads Fredriksen i Elverum håndball.

I flere uker har Abalo måttet klare seg med det han har i en bag. Alt han eier, er i Elverum.

Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet sier at det er lite rom for å se på enkeltsaker, men forklarer følgende om hvorfor Abalo ikke får returnere til Norge.

– Svært få utlendinger får reise til Norge akkurat nå. Det finnes unntak, men da må man være folkeregistrert i Norge. Dette gjelder også EØS-borgere. Utlendinger som ikke er folkeregistrert i Norge, må oppfylle ett av de øvrige vilkårene for unntak fra innreiserestriksjoner, som arbeid innenfor kritiske samfunnsfunksjoner, eller de som etter søknad blir regnet som næringskritisk personell.

(©NTB)