Elizabethtown 140
Elizabethtown 140

Elizabethtown

Cameron Crowe skal ha ventet flere måneder for at Orlando Bloom skulle bli ledig for ”Elizabethtown”. Det gjorde han rett i.

Her spiller kjekkasen Bloom designeren Drew Baylor som har gått på tidenes smell. Han har designet en sko ingen i USA vil ha og jobben hans har mistet en millard dollar på hans feilslåtte design. Om det ikke er nok, så går faren hans hen og dør.

Drew blir sendt til tjukkeste Kentucky av mamma Susan Sarandon for å bringe far hjem. Det han ikke har regnet med er en rigid, tradisjonsrik sørstatsfamilie og en overivrig flyvertinne i Kirsten Dunst som nekter å slippe taket i ham lenge etter at han har gått av flyet.

Cameron Crowe kan romantiske komedier der sårheten aldri er langt unna. Rollen som Drew synes skapt for Bloom som her fremtrer som en helt vanlig mann uten verken å lene seg på utseende eller gamle heltefakter.

Kjemien med Kirsten Dunsts snurrige flyvertinne er til å ta og føle på og sørger for at filmen fremstår så varm som den er blitt. Susan Sarandon utgjør bare en av de meget gode birollene.

Regissør Crowe kunne godt ha skrapt litt lenger under overflaten enkelte ganger, særlig i hovedpersonens sorg over sin døde far, men alt i alt er dette en komedie som fortjener et stort publikum.

Terningkast 4

Av Thomas Leikvoll, Filmstriper