mobil TV, Mobiltelefon, Nokia 6630, Thomas Henchien leser nyheter i en nyhetssending som vises på en mobil (Foto: Asle Bentzen/TV 2 Nettavisen)
mobil TV, Mobiltelefon, Nokia 6630, Thomas Henchien leser nyheter i en nyhetssending som vises på en mobil (Foto: Asle Bentzen/TV 2 Nettavisen)

Slik ser du TV 2 på mobilen

TV 2 mobil-TV gir deg TV 2s fjernsynssending direkte på mobiltelefonen. I tillegg kan du se flere av programmene når det måtte passe deg.

Har du vært i situasjoner der du ikke hadde tilgang på TV 2, samtidig som yndlingsprogrammet ditt gikk på TV? Nå er mobiltelefonen et alternativ for deg.

3G-telefoner
For at opplevelsen og videokvaliteten for brukerne skal bli best mulig, har vi bygd tjenesten for bruk på den nye generasjonen mobiltelefoner - såkalte 3G-telefoner. Disse telefonene, som har enten EDGE eller UMTS-tilkobling, har langt høyere datatrafikk enn tidligere, og er i tillegg bedre tilpasset for video.

Her kan du lese mer om UMTS og hvilke modeller som støtter UMTS.

Hvor det er bygget ut UMTS kan en se i Telenors dekningskart for 3G. Net-Com og Hi3G Access Norway er de to andre selskapene med UMTS-konsesjon i Norge. Disse har ennå ikke lansert sine nett.

EDGE er en annen teknologi for høyere dataoverføring. Også denne kan benyttes til å se TV 2s innhold på mobil, dersom telefonene støtter videoavspilling og at EDGE-dekningen er god nok. F.eks. er Nokia 6230 en modell som er utstyrt med EDGE og videoavspilling.

Den enkleste måten å få tilgang til TV 2s mobil-TV, er å sende en SMS med kodeordet MOBILTV til 1984. Da vil du få et bokmerke for TV 2 mobil-TV. Du kan også gå inn via wap ved følgende adresse: http://wap.tv2.no/mobiltv. Da vil du komme til en meny som vil gi deg følgende innhold:

Direkte - Det som går direkte på TV 2, kan du også se direkte på mobilen.

Nyhetene - Den siste nyhetssendingen fra TV 2 vil ligge tilgjengelig - med enkel tilgang til hver av reportasjene i sendingen.

Idol - Alle programmene, auditions, høydepunkter og ekstraklipp.

Absolutt Underholdning - På samme måte som med Nyhetene vil du få siste sending, med tilgang til hver enkelt reportasje.

Fotball - Se hver eneste scoring fra norsk fotball og engelsk Premier League, bare minutter etter at ballen er satt i nota. Denne tjenesten er også tilgjengelig for eksisterende telefoner som kan vise video. Hele sammendrag fra kampene i Premier League krever derimot en 3G-telefon.

Hotel Cæsar - I tillegg til å kunne se episodene når det måtte passe deg, vil du få en eksklusiv sniktitt på hva som kommer til å skje i den populære såpeserien.

Fete typer - Dokumentarserien om livet i VG-redaksjonen.

Været - Dagens oppdaterte værmelding.

Humor - Se morsomme klipp.