KRIMINELL: Rolv Espevoll spilles av Tom A. Haug. (Foto: TV 2)
KRIMINELL: Rolv Espevoll spilles av Tom A. Haug. (Foto: TV 2)

Rolv Espevoll (Tom A. Haug)

Etter å ha sonet en lengre fengslestraff for et drap han ikke har begått, er Rolv tilbake for å ta igjen det tapte. Rolv er fortsatt fast bestemt på å hevne faren som i sin tid styrtet et fly inn i gamle Hotel Cæsar. I sin halvbror Scott finner han en verdifull alliert¿

Rolvs motiver i forhold til Georg Anker-Hansen og Hotel Cæsar var lenge uklare. Hvor godt kjente han til ryktene om forholdet mellom Georg og faren, Egil Espevoll? Var han ute etter å hevne seg, eller hadde han ganske enkelt ambisjoner om en rask karriere i forretningslivet?

Rolv sto i takknemlighetsgjeld til Georg, som tok seg av ham etter Egils død, skaffet ham leilighet og sørget for at han fikk en bra utdannelse. Ting skulle vise seg å ikke bli så lett for Rolv. Rett før bryllupet til Ninni og Georg erklærte han sin kjærlighet til Ninni og ba henne om ikke å gifte seg. Tvilende avviste hun han og Georg fikk sin brud.

Rolv ga aldri opp sin kjærlighet til Ninni, og etter Georg sin død fikk han sin mulighet. Etter én natts romanse ble hun gravid og Rolv var sikker på han var faren, men den kommende familieidyll skulle vise seg å bli kortvarig da hun kort tid etter fødselen etter falt i koma. Rolv tok ansvar som den far han trodde han var, og sjokket ble stort da han fikk vite at det var Jens August som var faren.

Etter hvert rotet Rolv seg opp i problemer med foretningsmannen Harald Hilding som hadde forbindelser med den skumle Loke. Både Loke og Rolv ble etter hvert et problem for Hildring, som til slutt greide å arrangere et drap på Loke som Rolv skulle komme til å bli dømt for. Rolv soner nå en drapsdom for drapet, vel vitende om at han er uskyldig.