FBI jager hacker 140
FBI jager hacker 140

FBI jager Half-Life-hacker

FBI har startet jakten på hackeren som stjal koden til «Half-Life 2» i fjor. For kort tid siden stormet de huset til Chris Toshok.

FBI jager hacker 200
FBI jager hacker 200
Men om Christopher Toshok er rett mann gjenstår å se. Selv bedyrer han sin uskyld, og har publisert hele historien sammen med ransakingsordren på Internett.

FBI selv vil verken bekrefte eller avkrefte razziaen, men kilder i rettsystemet sier ifølge BBC News at den fant sted.

Dette er første gang FBI løfter på fingeren etter at en god tredjedel av kildekoden til «Half-Life 2» lakk ut på nettet i september i fjor.

Utviklerne bak spillet, Valve, har utsatt utgivelsen to ganger på grunn av lekkasjen, men mener nå spillet er klart til april i år.

Tilknytning til hacker-gruppe

Chris Toshok sier på bloggen sin at FBI-agentene og «hysj-hysj»-politiet var spesielt interesserte i hacker-gruppen kalt Hungry Programmers.

Toshok har tidligere bodd sammen med denne gruppen av vitebegjærlige programmerere.

Gjorde rent bord

Bevæpnet med ransakelsesordren som ga tillatelse til å konfiskere alt som hadde å gjøre med «Valve progamvare, Half-Life, Half-Life 2, Team Fortress, Team Fortress 2, Counter Strike og Condition Zero» tok myndighetene med seg en Xbox med kontrollere, flere datamaskiner, plastikk-beholdere, cd-er, kabler og flere harddisker.

Du kan følge saken på Chris Toshoks nettdagbok.

Eller du kan lage din egen dagbok.