POPULÆR: Realitykjendis Melina Johnsen (25) har 127.000 følgere på Instagram. Her er hun avbildet under «Ex On The Beach»-lanseringen i 2018.
POPULÆR: Realitykjendis Melina Johnsen (25) har 127.000 følgere på Instagram. Her er hun avbildet under «Ex On The Beach»-lanseringen i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Melina Johnsen om ruskjøring: – Tok et dumt valg og lekte kul

Realityprofil Melina Johnsen (25) sier hun sparket og dyttet en mann for å beskytte vennene sine. Senere kjørte hun rundt i kokainrus «for å leke kul».

I Oslo tingrett er hun dømt til 90 dagers fengsel og en bot på 45.000 kroner.

Johnsen erklærte seg skyldig på alle punkter i siktelsen, både for ruspåvirket kjøring og for vold, i sin forklaring. Hun skal i løpet av de neste dagene avgjøre om hun vil anke.

Saken gikk som en tilståelsessak, som innebærer at Johnsen har fått en betydelig strafferabatt. Hun møtte opp i retten med en venninne og sin advokat Cecilie Nakstad.

– Sinne og panikk

Forholdene Johnsen er siktet for, fant sted natt til søndag 23. august i fjor.

Ved 02.20-tiden sparket hun en mann i skrittet inne på et gatekjøkken i Oslo, ifølge siktelsen. Politiet har en video av hendelsen.

I retten forklarte Johnsen at hun sparket ham svakt i beinet, ikke i skrittet.

– Det var en ren reaksjon på en slåsskamp, der jeg blandet meg inn for å se hva som skjedde. Jeg reagerte med sinne og panikk, og jeg dyttet og sparket for å beskytte vennene mine, sa hun.

En drøy time senere satt 25-åringen bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av kokain og alkohol.

– Jeg tenkte ikke. Jeg tok et dumt valg og lekte kul, for å si det sånn. Så vi kjørte rundt, sa Johnsen i retten tirsdag.

– Jeg tenkte ikke

Hun unnlot å stoppe da en uniformert politipatrulje brukte både blålys og sirene. Ved Lysaker svingte hun av på Ring 3 i retning Smestad og «holdt en hastighet langt over 70 kilometer i timen», ifølge siktelsen.

– Rullgardinen gikk ned. Jeg tenkte «jeg kan ikke stoppe, jeg kan ikke bli tatt», sa Johnsen.

I Sørkedalsveien forsøkte en ny politipatrulje å få henne til å stanse, men Johnsen mener hun ikke så denne patruljen.

Hun hadde «drukket noen enheter alkohol og tatt noen striper kokain».

Underveis på ferden kjørte hun flere ganger på rødt lys, og ifølge retten var det bare flaks at det ikke skjedde en ulykke.

Videoer indikerer at hun på et tidspunkt kjørte i 150 kilometer i timen i en 70-sone, og at en person på et tidspunkt måtte hoppe unna for ikke å bli påkjørt. Dessuten holdt hun på å kollidere med en taxi.

Passasjeren i bilen som Johnsen kjørte, valgte på et tidspunkt å kaste seg ut i fart, ifølge egen forklaring i frykt for sitt eget liv.

Johnsen har aldri hatt gyldig førerkort og har av retten fått fire års sperrefrist på å ta førerkortet.

Påtalemyndigheten ba om 100 dagers fengsel, noe Johnsen selv mente var «altfor strengt».

Da TV 2 offentliggjorde siktelsen i januar, uttalte advokat Nakstad at hennes klient er «innstilt på å ta den straffen hun får», og at hun «aldri kommer til å gjøre noe slikt igjen».

«Media Norge suger»

Johnsen var en av de mest profilerte deltakerne i den første norske sesongen av realityserien «Ex on the Beach», som ble sendt i 2018.

Året etter vant hun Gullruten i kategorien «årets deltaker», og hun toppet Spotify-listen Norway Top 50 med låten «Bitch, hør her!», basert på en krangel hun havnet i under innspillingen.

SEIER: Melina Johnsen (25) kunne i mai 2019 juble for Gullruten-pris i kategorien «årets deltaker».
SEIER: Melina Johnsen (25) kunne i mai 2019 juble for Gullruten-pris i kategorien «årets deltaker». Foto: Marit Hommedal / NTB

Hun har senere deltatt i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» og en ny sesong av «Ex on the Beach». I dag er hun en stor profil i sosiale medier, med 127.000 følgere på Instagram.

I fjor høst måtte Johnsen i avhør og risikerte bot for brudd på karantenereglene, fortale hun i podkasten «Realitypodden».

Sist helg tok Johnsen et oppgjør med norsk presse på sin Instagram-profil. Budskapet var blant annet at hun mener pressen er i overkant opptatt av straffesaken mot henne.

«Media Norge suger, de har ikke en shit å skrive om i disse tider. Jeg ler så jævlig av journalistene», skrev hun.

I retten forteller Johnsen at hun har tatt avstand fra «et drittmiljø» som hun var del av i fjor sommer, da hendelsene skjedde.

Hun beskriver miljøet som et «veldig overflatisk miljø med folk som doper seg mye og ikke har noen fremtidsplaner». Johnsen sier hun fikk en «wake up call», og at hun har tatt avstand fra miljøet.

– Jeg angrer veldig, sier hun.

Relatert