«SPAR MEG»: Forfatter og influencer Linnéa Myhre er oppgitt over uttalelsene til Molde-ordføreren.
«SPAR MEG»: Forfatter og influencer Linnéa Myhre er oppgitt over uttalelsene til Molde-ordføreren. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Fyrer løs mot hjembyen etter koronakritikk av Oslo: – Spar meg, Molde!

Linnéa Myhre går hardt ut mot hjembyen etter at Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) kritiserte Oslos koronahåndtering. Slik svarer byrådslederen i Oslo på kritikken.

Ordføreren i Molde Torgeir Dahl har vært i hardt vær etter at han uttalte til VG at Oslo ikke gjør en god nok jobb med koronahåndteringen. Dette har ført til kraftige reaksjoner i sosiale medier.

Forfatter og influencer Linnéa Myhre er selv fra Molde. Hun skriver på Twitter at Molde skal «Stikke tilbake til Egon and stop harassing us». TV 2 har vært i kontakt med Myhre, men hun ønsker ikke å utdype kritikken.

Myhre får støtte fra moldenser Stine Melbø. De to har sammen podcasten «Venner av internett». Melbø skriver i et svar til komiker Einar Tørnquist at det var gøy å være moldenser på torsdag. Da gikk MFK videre i Europa League. Hun hinter imidlertid om at det ikke er fullt så gøy i dag, etter Oslo-kritikken til ordfører Dahl.

– Dårlig lederskap

Ordfører Torgeir Dahl sier til TV 2 at det er lederskapet han er kritisk til i Oslo.

– Jeg tror man har merket seg denne labiliteten fra Johansen hvor han sier en ting en dag og noe helt annet en annen dag. Det er symptom på dårlig lederskap.

Dahl peker blant annet på at Johansens krav i februar om å få tilbake makten over smittehåndteringen i kommunen. Helseminister Bent Høie forklarte da at planen hele tiden var at Oslo skulle få tilbake kontroll uken etter.

Molde-ordføreren mener det han kaller «vingling» sliter på Oslo-borgernes tålmodighet, og at det får konsekvenser for resten av landet.

– Det er vår bekymring også fordi smitten importeres fra Oslo til kommuner ellers i landet.

Han understreker at det ikke er innbyggerne men byrådets håndtering han er misfornøyd med.

Ålesund er ikke enig

Ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal (Ap) tar derimot avstand fra Dahls utspill.

– Jeg skjønner ikke hvor han vil med denne kritikken. Oppfordre til at ulike deler av landet skal settes opp mot hverandre når vi har en felles fiende, viruset.

SKAMMELIG: Eva Vinje Aurdal kaller Dahls uttalelser for skammelige.
SKAMMELIG: Eva Vinje Aurdal kaller Dahls uttalelser for skammelige. Foto: Arne Rovick /TV 2

Vinje mener Molde-ordføreren har bommet med kritikken.

– Du kan jo ikke sammenlikne en storby som Oslo med Molde eller Ålesund. Det er en helt annen situasjon. Vi er flinke vi, men vi er først og fremst heldige som ikke blir utsatt for det Oslo blir utsatt for.

Vinje mener Johansen har gjort en god jobb i hovedstaden.

– Jeg vil takke Raymond Johansen for innsatsen han har gjort ikke bare for Oslo men også for Norge.

Også Folkehelseinstituttet forsvarer Oslos håndtering.

– Oslo og nabokommunene har gjort og gjør en veldig sterkt innsats mot epidemien, sier FHI-overlege Preben Aavitsland til VG.

Svarer på kritikken

På pressekonferansen søndag kveld la byrådet i Oslo frem nye tiltak for hovedstaden. Der fikk byrådslederen også spørsmål om å svare på kritikken fra Molde-ordføreren.

– Jeg tror ikke at vi kan peke på noe vi har gjort annerledes.

Det byrådslederen ville gjort hvis det var mulig, var å invitere ordfører Torgeir Dahl fra Molde til hovedstaden.

– Så kunne han se hvordan bydelsmødrene går og banker på dørene, hvordan vi har mobile teststasjoner, hvordan vi driver informasjonsarbeid mot de ulike gruppene, sier Johansen, og fortsetter:

– Vi kunne besøkt og sett på alle de stedene som nå står tomme, se på bybildet på alle som bærer munnbind, og kanskje lære noe av den forskjellen mellom Oslo og Molde.

Med en sarkastisk tone sier byrådslederen at han ser det var feil ikke å invitere Molde-ordføreren på et tidligere tidspunkt, når han nå ser hvor interessert ordføreren var i alle detaljene rundt Oslos håndtering.

Relatert