FUNNET DØD: En person ble funnet drept i veikanten i Lindås natt til lørdag. Sjåføren av et vogntog er siktet og forklarer seg i avhør lørdag ettermiddag.
FUNNET DØD: En person ble funnet drept i veikanten i Lindås natt til lørdag. Sjåføren av et vogntog er siktet og forklarer seg i avhør lørdag ettermiddag. Foto: Elias Engevik / TV 2

Siktet vogntogsjåfør nekter straffskyld for å ha påkjørt og drept en mann i Alver

Natt til lørdag ble en mann i 60-årene funnet påkjørt og drept i veikanten i Alver. Den siktede mannen nekter straffskyld etter å ha blitt avhørt lørdag ettermiddag.

Det opplyser den siktede mannens forsvarer, Jørgen Riple, til TV 2 like etter avhøret lørdag ettermiddag.

Den siktede mannen ble pågrepet hjemme hos seg selv lørdag morgen etter politiets vitneforklaringer.

Mannen ble løslatt etter at avhørene var ferdig lørdag rundt klokken 16.30.

– Han har ingen forklaring på at hans bil skulle ha vært involvert i ulykken. Dette er en person jeg oppfatter som en stolt yrkessjåfør som har opplevd det verste marerittet, sier Riple.

Sjåføren var ifølge politiet ikke påvirket av alkohol eller narkotika.

– Han har også overholdt kjøre- og hviletidsreglene, sier den siktedes forsvarer.

Den siktede bekrefter imidlertid å ha kjørt på strekningen i tidsrommet.

Ifølge forsvareren kjørte mannen et vogntog med en vekt på 40 tonn, og kan i teorien ha kjørt på en person uten å ha registrert det.

– Håper han ikke var involvert

– Han er knust, og anklagen tar han på det dypeste alvor. Han håper inderlig og tror at han ikke har vært involvert i ulykken, sier Riple, og fortsetter:

– Hadde han vært involvert, hadde han ikke hatt noen som helst grunn til å kjøre fra stedet. Han har ikke erkjent straffskyld.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 02.32, da en bilist meldte fra om en person som lå i veikanten i Lindås i Alver kommune i Nordhordland.

Lørdag morgen opplyser politiet at en mann er pågrepet og siktet i saken.

– Det vi vet er at det var en voksen mann som ble påkjørt av et større kjøretøy like nord for sentrum på Lindås i Alver kommune, sier lensmann Kjell Ivar Vangberg i Nordhordaland politidistrikt til TV 2.

Da mannen som var i starten av 60-årene ble funnet, var han ifølge lensmannen allerede død.

Valgte å pågripe

Politiet har gjennom etterforskning funnet ut hvem som skal ha kjørt bilen, og har etterfølgende tatt beslag i bilen.

– Vi har forholdsvis kort etter hendelsen snakket med eieren av denne bilen, og det ble valgt å pågripe han, sier Vangberg.

Sjåføren er siktet for brudd på vegtrafikkloven § 3 for uaktsom kjøring og for brudd på vegtrafikkloven § 12 for brudd på hjelpeplikten ved å ha forlatt åstedet.

– Hva ledet dere til å pågripe denne personen?

– Det var flere biler som hadde kommet etterpå og registrert et større kjøretøy, så da hadde vi en patrulje som kjørte i samme retning og fikk lokalisert dette kjøretøyet. Det var ingen i bilen da. Men vi hadde eier på bilen, så da fant vi personen, sier lensmannen.

Fremstår som påkjørsel

Politiet opplyser at ulykken fremstår som en påkjørsel, og det var ikke andre kjøretøy langs den mørklagte landeveien hvor ulykken skjedde.

– Det er en tragisk hendelse, og våre tanker går til de pårørende som har mistet en mann og en far, sier lensmann Vangberg.

Politiet jobber nå med å kartlegge omstendighetene rundt dødsfallet og det aktuelle kjøretøyet.

I forbindelse med dødsulykken ønsker politiet å komme i kontakt med eventuelle vitner som har vært i området ved fylkesvei 57 Mongstadvegen like nord for Lindås kirke, i tidsrommet mellom klokken 01.30 og 02.30 natt til lørdag.