Hoppsjefen langer ut mot dommerne: – Det er ikke sporten vår verdig

Hoppsjef Clas Brede Bråthen med krass kritikk av dommerne.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var ikke fornøyd med dømmingen i første omgang. Marita Kramer fra Østerrike ledet, til tross for at hun så ut til å være nedpå med både hånd og rumpe.

– Det er trist at de som sitter i dommertårnet ikke gjør jobben sin, sa Bråthen til NRK.

Se hoppet i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

– Jeg er veldig langt unna å være fornøyd med dømmingen. Jeg opplever at etter førsteomgangen har vi feil resultatliste som følge av at dommerne ikke får gjort jobben sin ordentlig. Uvisst av hvilken grunn. Da ender vi opp med en resultatliste som ikke er riktig etter førsteomgang. Det er ikke sporten vår verdig, sier hoppsjefen til TV 2.

Kramer var svært dyp i landingen, og TV-bildene viste at hun var nedpå, men hoppet ble bedømt som stående, og hun satte bakkerekord med sitt kjempehopp på 109 meter.

– Er du redd det kan bli skjebnesvangert når det kommer til medaljene?

– Per nå er jo resultatlisten feil. Så får vi håpe den ikke er det når rennet er ferdig, sier Clas Brede Bråthen.

– Blir man motløs av slikt?

– Nei, men man tenker at det fortsatt er en vei å gå for å få idretten vår bedre.

– Kommer du til å gi beskjed om dette?

– Det har jeg allerede gjort. Tilbakemeldingen var at det er bra at du sier ifra. Det er ingen som får medalje av å si ifra. Vi kan fortsatt kjempe om alle medaljene som deles ut, så får vi eventuelt ta det etterpå.

– Rart at slik skjer i et VM?

– Jeg er dessverre ikke overrasket. Det har vært manglende utvikling der i over lang tid.

Maren Lundby var på fjerdeplass etter første omgang etter et hopp på 102,5 meter. I finaleomgangen landet hun på 99,5 meter og tok en overlegen ledelse. Sara Takanashi hoppet halvmeteren lenger, men endte to tidels poeng bak. Dermed kunne Lundby juble for medalje.

Ema Klinec fra Slovenia slo henne med 3,1 poeng. Marita Kramer, som ledet etter første omgang, greide derimot ikke å innfri som siste utøver. Hun endte på fjerdeplass, slik at Takanashi vant bronse.

Relatert