Full målfest i Riises England-debut

Måltyven Ellen White scoret tre ganger da de engelske fotballkvinnene slo Nord-Irland 6-0 og ga Hege Riise en drømmestart som landslagssjef tirsdag.

DRØMMESTART: Hege Riise debuterte som engelsk landslagssjef med 6-0-seier. Foto: Lise Åserud

Det ble i stor grad spill mot ett mål i privatlandskampen i Burton.

Fra sidelinjen fikk Riise se mannskapet sitt sette trykk på det nordirske laget fra start, og det tok bare 18 minutter før uttellingen kom. Da ble målfarlige Ellen White frispilt til venstre i feltet, og alene med keeper Becky Flaherty var Manchester City-profilen iskald.

Fem minutter etter ledermålet doblet White ledelsen etter å ha fått ballen servert på et sølvfat av City-lagvenninnen Lucy Bronze – før Bronze selv gjorde 3-0 fra kloss hold.

Fire minutter etter pause fullførte Ellen White sitt hattrick etter å ha blitt frispilt av Jill Scott. Rachel Daly la på til 5-0 midtveis i omgangen, og Bronze noterte ny målgivende pasning.

Manchester United-spiller Ella Toone fastsatte sluttresultatet til 6-0 på straffespark.