SLAPP MED SKREKKEN: Nora Mørk trenger bare noen uker på sidelinjen før hun er tilbake.
SLAPP MED SKREKKEN: Nora Mørk trenger bare noen uker på sidelinjen før hun er tilbake. Foto: Martin Leigland, TV 2

– Hadde jeg tatt kneet nå, hadde jeg lagt opp

Nora Mørk (29) er lettet over at hun slapp med skrekken. Nå håper hun å ha mange gode år foran seg på håndballbanen.

– Jeg føler at jeg har mange gode år igjen. Nå begynner jeg å bli ordentlig voksen, men jeg har lyst på mer, sier Nora Mørk til TV 2.

Men mange fryktet det verste da en tårevåt Nora Mørk haltet av banen for Vipers i Champions League-møtet med Rostov-Don 10. februar, men 29-åringen slapp med skrekken og uten en alvorlig kneskade.

– Akkurat der og da kjentes ikke stabilt, og jeg turte ikke å gå utpå igjen, men da vi sjekket kneet i garderoben og i dagene etter, klarte jeg så summe meg frem til at det ikke kunne være korsbånd, menisk eller sidebånd, for alt det har jeg kjent før, sier Mørk.

– Likevel er det en liten djevel i bakhodet som sier «Nora Mørk, du slipper ikke unna denne gangen heller», men jeg vil si at jeg gjorde det, legger hun til.

– Da hadde jeg lagt opp

Er det en som kjenner igjen en alvorlig kneskade, er det Nora Mørk.

Mørk har ikke bare hatt en karriere med store triumfer. Det har også vært en rekke kneskader. Hun har vært gjennom ti kneoperasjoner.

– Det blir veldig dramatisk å si, men hadde jeg tatt kneet nå, hadde jeg lagt opp. Da ville jeg ikke rukket OL, og da hadde det ikke vært vits å prøve å komme tilbake og forsøke å bli som for fem år siden. Det var 48 timer før MR jeg tenkte hva jeg skulle gjøre med livet mitt, sier 29-åringen.

LETTET: Nora Mørk slapp med skrekken denne gangen. Nå håper hun å ha flere gode pr foran seg på håndballbanen.
LETTET: Nora Mørk slapp med skrekken denne gangen. Nå håper hun å ha flere gode pr foran seg på håndballbanen. Foto: Martin Leigland, TV 2

Når hun har vært gjennom alvorlige kneskader med mangfoldige måneder ute av spill, føles denne kneskaden som en bagatell.

– For meg er det ingenting. Det skal jeg klare helt fint. Jeg kan trene masse og få tatt igjen en del styrke. Jeg har sittet mye i karantene og vært på tur i Europa uten så mye tilgang til styrkerom, så jeg kan bruke tiden godt på det og være helt «fit for fight» når jeg får lov til å spille, sier Mørk.

– Gambler ikke med knærne

Skaden gjør imidlertid at hun er høyst usikker til Champions League-åttedelsfinalen mot Odense og OL-kvalifiseringen med landslaget i mars.

– Jeg har ikke råd til å gamble med knærne mine. Jeg tror nok at Champions League-kampene ryker, i hvert fall. Så får vi se om OL-kvaliken lar seg gjøre, men jeg tar ikke noen sjanser. Det viktigste er å være helt frisk og klar til det som skjer i slutten av sesongen og til sommeren, sier hun.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forbereder seg på en OL-kvalifisering uten sin største stjerne.

– Det er litt tidlig å si ennå, men vi er forberedt på at hun ikke blir med i OL-kvalifiseringen. Nora får noen uker uten kontaktspill, og det realistiske er at hun ikke er disponibel, sier han til TV 2.

– Vi ønsker jo å ha med alle, men dette er en del av gamet. Andre må inn i Noras rolle, og vi har mange gode spillere, så vi skal ri av denne stormen også, sier Hergeirsson.

Relatert