SATTE REKORD: Birgit Skarstein, Foto: Pedersen, Terje
SATTE REKORD: Birgit Skarstein, Foto: Pedersen, Terje

Skarstein satte verdensrekord i innendørsroing

Pararoeren Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord i innendørsroing under VM på Beitostølen tirsdag, melder NRK.

Pararoeren Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord i innendørsroing under VM tirsdag.

Skarstein rodde inn på tiden 8.18,5 på distansen 2000 meter i finalen og sikret seg VM-gullet.

Skarstein rodde direkte mot sine konkurrenter over nett og kunne hele tiden kunne se hvordan rivalene lå an.

Den norske idrettsprofilen rodde sin VM-distanse i Leira Storhall i Valdres. Hun er for tiden på treningssamling på Beitostølen.

I innledende heat skilte det kun to sekunder mellom Birgit og Israelske Moran Samuel. Foran finalen var det derfor ventet en spennende duell.

– Det var veldig gøy og helt grusomt. Det var så vondt etter løpet. I innendørsroing går det på rå kraft mer enn det gjør på vannet. Det gjelder å disponere løpet godt. I forsøket gikk jeg litt for hardt ut og fikk det mot slutten, sa Skarstein til NTB.

– I finalen hadde jeg et bedre løpsopplegg. Dette er jo mer en test på hvordan den fysiske formen er.

– Jeg var veldig spent på i dag. Jeg vet at jeg har trent bra og lagt ned et god treningsarbeid, men det er jo et og et halv år siden jeg konkurrerte internasjonalt, så det var veldig deilig å få svart på hvitt at jeg er i god form, forteller Skarstein til TV 2.

Roeren legger til at hun våknet kvalm og uggen fordi hun gruet seg og var redd for å ikke gjøre det bra, men at det var veldig kult å se hvor bra det gikk.

– Det gir en god pekepinn på hvor jeg er nå og hva jeg skal fokusere på de neste seks månedene inn mot de Paralympics i Tokyo, sier Skarstein.

Skarstein slo israelske Samuel med sju sekunder i finalen.

Lader opp til Tokyo

Løpet var distansen 2000 meter som også er distansen som blir rodd i OL.

Idrettsprofilen fra Levanger forbereder seg til sommerens utsatte Paralympics i Tokyo.

Hun reiser om et par uker til Italia for å ro også på vannet.

Hvorfor valgte du å gå inn for å sette en verdensrekord akkurat nå?

– Det å vise hva jeg kan være god for er veldig kult for min egen del, og så er det jo et skremmeskudd til resten av feltet da, i og med at vi ikke har fått målt oss mot hverandre siden EM i 2019 så kan det jo stresse dem litt å se at jeg er så godt trent, ler Skarstein.

Tidligere har Skarstein rodd inn til en fjerdeplass under Paralympics i Rio i 2016. Nå sikter hun mot pallplass:

– Jeg skal gjøre mitt absolutt beste, så har jeg fryktelig lyst til å ta medalje. Nå har jeg jo vunnet absolutt alt siden forrige Paralympics, så det hadde vært ekstremt kult å kunne ta medalje i Tokyo, understreker roeren.

(©NTB) / TV 2

Relatert