MEDALJEHÅP: Gyda Westfold Hansen er norgesmester i kombinert og et av Norges medaljehåp Foto: Terje Pedersen
MEDALJEHÅP: Gyda Westfold Hansen er norgesmester i kombinert og et av Norges medaljehåp Foto: Terje Pedersen

Favoritt i historisk mesterskap

Gyda Westfold Hansen går inn i historiens første kombinert-VM for kvinner som en av gullfavorittene.

Kvinner skal delta i kombinert i ski-VM for første gang når mesterskapet starter i Oberstdorf denne uken. Der stiller Norge med kanskje den største gullfavoritten i Gyda Westfold Hansen. 18-åringen er likevel ikke stresset av forventningene.

– Jeg drømmer selvsagt om det, men fokus er på å gjøre arbeidsoppgavene mine, så får vi eventuelt ta regnskapet når det kommer, sa hun på kombinertkvinnenes pressekonferanse før sin VM-debut.

Den ferske juniorverdensmesteren har vunnet de tre kontinentalcuprennene hun har deltatt i denne sesongen og kan bli historisk med seier i kvinnenes første VM-deltakelse.

- Jeg er i bedre form enn jeg hadde trodd før sesongen, så det blir veldig moro å komme i gang. Hoppbakken blir nok den mest avgjørende delen.

I deres første og eneste verdenscuprenn denne sesongen, i Ramsau i desember, viste hoppjentene at de sender flere medaljekandidater til ski-VM.

Der tok Westvold Hansen andreplass, mens Marte Leinan Lund kom på fjerde. Hennes søster Mari Leinan Lund var også innenfor topp ti med sin syvendeplass.

I tillegg til de tre er Mille Moen Flatland og Hanna Midtsundstad tatt ut i troppen og treningsresultatene vil avgjøre hvem av de to som får den siste plassen i lørdagens kombinertrenn.

Relatert