Fant person begravd i giftig aske fra forbrenningsanlegg

Fredag ble 41 migranter pågrepet under livsfarlige forsøk på å ta seg over grensen til den spanske enklaven, Melilla.

Et livløst bein stakk fram fra asken da grensepolitiet skar opp sekken fra forbrenningsanlegget i Melilla fredag.

Den spanske havnebyen grenser til Marokko på nordafrikas kyst, og er et yndet mål for migranter fra afrikanske land.

Grenseoffiseren trodde først han fant et lik, og ba om hjelp fra en ambulanse, men da han tok tak i beinet og grov ned i asken, viste det seg at personen var i live.

Vedkommende var fortvilet over å ha blitt oppdaget, men allikevel heldig som ikke mistet livet etter å ha ligget ubeskyttet i en lufttett pose med giftig aske.

Se video øverst i saken.

Hittil i år har grensepolitiet oppdaget 1781 personer som har forsøkt å komme seg ulovlig inn på spansk jord. 41 personer ble fredag tatt i livsfarlige situasjoner, ifølge politiet selv. Fire personer ble funnet i sekker med knust glass på vei til gjenvinning. Mange av dem ble funnet på flåter i lastebiler, containere og spesialbygde biler.

De er villige til å risikere livet for å nå skipene som skal smugle dem over til Europa. En tur som tar sju timer.

Selv om desperasjonen er høy, har antall som har forsøkt å komme seg ulovlig inn i Europa via Middelhavet blitt halvert i januar i år sammenlignet med tall fra januar i fjor, ifølge Frontex.

Antall migranter som tar seg over vestlige deler av Middelhavet var 48% lavere i januar 2021 enn i januar 2020.
Antall migranter som tar seg over vestlige deler av Middelhavet var 48% lavere i januar 2021 enn i januar 2020. Foto: Frontex

Frontex, som er det europeiske grense- og kystvaktbyrået, fører oversikt over hvor migranter kommer fra og reiser til. Ifølge dem er den største reduksjonen migranter i det østlige Middelahvet med hele 83% færre migranter i januar sammenliget med januar 2020. I vestlige deler av Middelhavet er reduksjonen på 48%.

Relatert