SLUTT PÅ KULDEN: Vårværet begynner for alvor samtidig som vi nærmer oss den første vårmåneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
SLUTT PÅ KULDEN: Vårværet begynner for alvor samtidig som vi nærmer oss den første vårmåneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Nå kommer våren

Mildværet har inntatt store deler av landet, og den trenden ser ut til å fortsette også de kommende ukene.

Flere landsdeler har vinterferie denne uken, men ifølge Storm-meteorologen blir det ikke knallvær med strålende sol noen steder.

–Det blir ikke det stabilt kalde, fine været vi har hatt i lang tid, sier meteorolog Beate Tveita.

Regn, vind og mildvær

Det siste døgnet har det vært mildt, særlig i Sør-Norge og nordover i Nordland. Sunnmøre har hatt opp mot 15 varmegrader, og mildværet har fortsatt utover dagen.

De som har tenkt seg til fjells denne uka kan forberede seg på både regn og vind, særlig tirsdag kveld og utover onsdag. Mot helgen ser det imidlertid ut til å bli bedre.

Det kan bli snøvær på fjellet torsdag og fredag, og med lavere temperaturer til helgen kan det bli nokså fint.

– Øst i fjellet er det en bedring fredag og lørdag, sier meteorologen.

For de som har vinterferie denne uken kan det se ut til å bli en fin avslutning på ferien, mens de som begynner vinterferien til helgen kan få en fin start.

I Oslo blir torsdag den varmeste dagen denne uken, men hovedstaden får sol og varmegrader også til helgen.

Kulden kommer ikke tilbake

Nord i landet har kraftig vind preget helgen som var, og har fortsatt utover dagen i dag. Til tross for videre perioder med kuling fremover vil det bli en betydelig bedring allerede i løpet av natten, og sønnavind skal sørge for litt mildere vær også nord i landet.

Finnmark får landets kaldeste temperaturer, og er nede i 15 minusgrader i fjordstrøkene. De kommende dagene blir det skyet med en del snøvær. Det er imidlertid også her ventet stigende temperaturer de neste dagene.

Til helgen kan gradestokken nemlig nærme seg plussiden også i Finnmark.

Dermed kan snøværet gå over til sludd og regn både i Finnmark og Troms.

– Det blir ikke noe supervær noen steder, sier meteorologen.

For de som ser frem til vår, sommer og varmere tider har hun derimot gode nyheter:

– Det er ikke noe tegn på at kulden kommer tilbake.

Lavtrykksperioder med milde temperaturer og regn ser ut til å prege de kommende ukene. Med unntak av korte perioder med kjøligere luft, er altså vårværet på vei i det vi nærmer oss den første vårmåneden.

Relatert