Hverdagstaco med svinenakke

Christer Rødseth bruker langtidsstekt svinenakke og masse frukt og grønt i sin hverdagstaco.

Juster styrken på tacoen selv med mengden chili du selv ønsker. Oppskriften er til 4 personer.

Man bør regne 5-6 maistortillas pr person. De stekes ca. 15 sekunder på hver side i en stekepanne.

Dette trenger du:

  • Ca. 500 g svinenakke
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 1 ts sort hel pepper
  • ½ ss fenikkelfrø
  • 1 ½ ss malt kumin
  • 2 ts srirachasaus
  • 1 ss solsikkeolje
  • Salt
  • 400 g cherrytomater
  • ½ rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 6-7 syltet jalapenos i ringer (juster styrken selv)
  • 1 liten neve koriander eller basilikum
  • Salt og pepper til smak
  • 1 ananas
  • 1 grønn chili
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 mango
  • Saft og zest (skall) av 1 lime
  • ½ rød chili
  • 1 liten neve koriander
  • 3 avokado
  • Saft og zest (skall) av 2-3 lime
  • 3 ss olivenolje
  • Flaksalt til smak
  • 2 hjertesalat
  • Litt olje og salt

Slik gjør du:

Kjør alle krydderne sammen i en mikser eller i morter. Krydre kjøttet med salt og krydder så det dekker godt. Vakumer* i en vacuumpose eller svi det av i en jerngryte. Om du velger sous vide trenger du ca. 12 timer på 82 grader, om du velger å gjøre det i en jerngryte bør den bikke 90 grader i ovnen også i ca. 12 timer.

Når kjøttet er helt mørt, river du det med to gafler og koker det med væsken fra posen/gryta og koker det sammen. Smak til med mer krydder, salt og sriracha etter smak.

Tomatsalsaen lages ved at tomatene kuttes i fire. Rødløk, hvitløk og jalapenos finhakkes i. Ha også i en skvett med jalapeonosjuice om du ønsker mer styrke. Smak til med salt, ha koriander over.

Skrell ananasen og del i fire. Ta ut kjernen. Kjør den ene delen i en kjøkkenmikser med grønn chili. Juster styrken selv etter hva du selv tåler. Kutt resten i små terninger og vend inn for hånd. Smak til med litt hvitvinseddik.

Mangoen skrelles og kuttes i små terninger. Finhakk en rød chili og bland i. Bland til slutt i zest og saft av 1 lime.

Guacamole lages enkelt ved å rense avokadoene og ha i en kjøkkenmikser med saft og zest av limen, olivenolje og litt salt. Kjør sammen til det er glatt eller chunky. Velg selv!

Kutt hjertesalaten i 2 og stek i en stekepanne med snittflaten ned. Del de så i båter.

En hverdagstaco med masse grønt som kan spises med god samvittighet!

*I samarbeid med produktplassering