Hverdagstaco med svinenakke
Christer Rødseth bruker langtidsstekt svinenakke og masse frukt og grønt i sin hverdagstaco.
Juster styrken på tacoen selv med mengden chili du selv ønsker. Oppskriften er til 4 personer.
Man bør regne 5-6 maistortillas pr person. De stekes ca. 15 sekunder på hver side i en stekepanne.
Dette trenger du:
- Ca. 500 g svinenakke
- 2 ss korianderfrø
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss røkt paprikapulver
- 2 ss oregano
- 1 ts sort hel pepper
- ½ ss fenikkelfrø
- 1 ½ ss malt kumin
- 2 ts srirachasaus
- 1 ss solsikkeolje
- Salt
- 400 g cherrytomater
- ½ rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 6-7 syltet jalapenos i ringer (juster styrken selv)
- 1 liten neve koriander eller basilikum
- Salt og pepper til smak
- 1 ananas
- 1 grønn chili
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 mango
- Saft og zest (skall) av 1 lime
- ½ rød chili
- 1 liten neve koriander
- 3 avokado
- Saft og zest (skall) av 2-3 lime
- 3 ss olivenolje
- Flaksalt til smak
- 2 hjertesalat
- Litt olje og salt
Slik gjør du:
Kjør alle krydderne sammen i en mikser eller i morter. Krydre kjøttet med salt og krydder så det dekker godt. Vakumer* i en vacuumpose eller svi det av i en jerngryte. Om du velger sous vide trenger du ca. 12 timer på 82 grader, om du velger å gjøre det i en jerngryte bør den bikke 90 grader i ovnen også i ca. 12 timer.
Når kjøttet er helt mørt, river du det med to gafler og koker det med væsken fra posen/gryta og koker det sammen. Smak til med mer krydder, salt og sriracha etter smak.
Tomatsalsaen lages ved at tomatene kuttes i fire. Rødløk, hvitløk og jalapenos finhakkes i. Ha også i en skvett med jalapeonosjuice om du ønsker mer styrke. Smak til med salt, ha koriander over.
Skrell ananasen og del i fire. Ta ut kjernen. Kjør den ene delen i en kjøkkenmikser med grønn chili. Juster styrken selv etter hva du selv tåler. Kutt resten i små terninger og vend inn for hånd. Smak til med litt hvitvinseddik.
Mangoen skrelles og kuttes i små terninger. Finhakk en rød chili og bland i. Bland til slutt i zest og saft av 1 lime.
Guacamole lages enkelt ved å rense avokadoene og ha i en kjøkkenmikser med saft og zest av limen, olivenolje og litt salt. Kjør sammen til det er glatt eller chunky. Velg selv!
Kutt hjertesalaten i 2 og stek i en stekepanne med snittflaten ned. Del de så i båter.
En hverdagstaco med masse grønt som kan spises med god samvittighet!
*I samarbeid med produktplassering