Derfor mener Keane at Haaland er Uniteds drømmesignering

– Han er et enestående talent, sier Roy Keane om Erling Braut Haaland.

– Haaland hadde ikke vært dårlig.

Det var Roy Keanes svar da han fikk spørsmål fra TV 2s seere om hvilken spiller han ville valgt om Manchester United kun kunne signere én spiller nå.

– De trenger en spiss. Cavani sin kontrakt går ut i sommer. Mbappé er ikke dårlig, de trenger også en midtstopper, men jeg tror jeg ville gått for Haaland, sier hardhausen.

Den tidligere Manchester United-kapteinen er klar på at den norske målmaskinen har ferdigheter som ville passet utmerket i England.

– Han er et enestående talent. En stor, sterk gutt. Han kan spille alene på topp. Han er også god i kombinasjonsspillet. Han kan løpe i bakrom og strekke ut forsvar, sier iren.

– Tallene hans er fantastiske. United var interessert i ham for noen år siden. Han vil ikke bli billig. Jeg vet ikke hvor han selv vil. Han ville passe bra. Ole kjenner ham også.

Før Braut Haaland endte i Dortmund, var Ole Gunnar Solskjær svært lysten på å hente lysluggen til Old Trafford. Men den gang valgte Haaland gultrøyene i Tyskland.

– Det hadde vært en god signering for klubben, slår Keane fast.

Snakket ut om skrekktaklingen på Haalands far

Keane har tidligere vært i en langvarig feide med Erling Braut Haalands far, Alf-Inge Håland. Manchester United-kapteinen satte inn en grusom takling på Håland, som på daværende tidspunkt spilte for erkerivalen Manchester City.

KRIG: Det var i 2002 at Roy Keane satte inn en grufull takling på Alfie Håland.
KRIG: Det var i 2002 at Roy Keane satte inn en grufull takling på Alfie Håland. Foto: PA

Episoden var også behørig omtalt i Keanes selvbiografi i sin tid.

Det fikk også Keane spørsmål om i TV 2-studio.

– Jeg har aldri hatt noe problem med det, sier Keane.

– Jeg har aldri gått på banen for å skade noen. Men om jeg har gått på banen for å gjøre folk vondt, det kan du vedde på jeg har.

Se hele forklaringen i videovinduet

– Jeg gikk til krig for Manchester United hver uke. Jeg ble skadet mange ganger. Det var slik jeg spilte. Jeg spilte på midtbanen og jeg gikk til krig. Jeg vil aldri unnskylde noe jeg gjorde på banen, sier iren.

– Alt det med Håland, jeg mistet ikke nattesøvnen av det. Jeg vet at det var gi og ta. Jeg kunne ikke ha spilt fotball annerledes enn ved å spille på grensen.

Relatert