– Deilig ikke å være favoritt på en eneste øvelse

Johannes Høsflot Klæbo (24) dysser ned forventningene til seg selv før VM begynner.

Lørdag ettermiddag kom han til VM-byen Oberstdorf. Søndag trente han i VM-løypene og storkoste seg i vårsola.

– Smil, smil, smil! var hans motto for dagen.

Høsflot Klæbo kom rett til Oberstdorf fra hytta på Skeikampen.

Her har han sammen med morfar Kåre Høsflot og pappa Haakon ladet opp til VM i nesten tre uker.

– Vi har hatt supre forhold på Skeikampen, og Johannes har fått konsentrere seg om det som er viktig foran et mesterskap: Trene, spise og sove – i riktige doser. Og Johannes har fått gjort alt det som vi hadde planlagt, forteller Kåre Høsflot til TV 2.

Barnebarnet vant tre gull i forrige VM i Seefeld.

På spørsmål om Klæbo er godt trent på å være favoritt, kommer svaret som kan få en til å lure på om han farer med fleip eller fakta.

– Jeg er ikke favoritt i dette mesterskapet her. Og det er utrolig deilig å komme til et mesterskap og ikke være favoritt på en eneste øvelse. Jeg føler meg som «underdog» på sprinten, og på distanserennene har vi en sterk russer (Alexander Bolsjunov) og flere nordmenn. Jeg har kun ting å bevise, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– Hva sier Kåre om Johannes' muligheter i VM?

– I planen til Johannes har jo hele tiden VM vært hovedmålet denne sesongen, mens verdenscupen ble nedprioritert. Har vi gjort ting riktig, som jeg tror, så synes jeg ting ser bra ut. Nå handler det bare om å samle overskudd frem til løpene. Det vi ikke har fått gjort noe med nå, må vi vente til neste vinter med, svarer morfar Kåre Høsflot.

– Hvilke råd fra morfar tar du med deg til mesterskapet?

– Selvfølgelig de tekniske detaljene vi har jobbet med. Også er det vel ikke mer hokus pokus enn å gjøre det man har før. Men, morfars konkrete råd blir mellom oss to. Det som blir som sagt på hytta blir her. Noe må vi ha hemmelig, svarer Johannes Høsflot Klæbo.

Relatert