STOPPET HER: Lastebilen ble stående fast inntil et gjerde på turstien. Ifølge vitner løp føreren ned skråningen.
STOPPET HER: Lastebilen ble stående fast inntil et gjerde på turstien. Ifølge vitner løp føreren ned skråningen. Foto: Klaus Holthe / TV 2

Lastebil råkjørte på tursti: – Folk måtte hoppe ut i grøfta

BERGEN (TV 2): En lastebilsjåfør har kjørt inn i flere biler og trær i Fjellveien i Bergen. Politiet jakter føreren, som ifølge vitner løp mot sentrum.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.43 søndag.

– Det var en brannmann som meldte fra da bilen han satt i, ble påkjørt av en lastebil. Siden har det kommet veldig mange meldinger til oss fra folk i området, sier operasjonsleder Per Algerøy i Vest politidistrikt til TV 2.

Han forteller at lastebilen har kjørt inn i flere biler og trær.

SISTE: Eieren av lastebilen sier til Bergens Tidende at det ligger tyvegods i førerhuset. Han mener lastebilen ble stjålet før villmannskjøringen.

– Det ligger masse tyvegods der, blant annet en TV-skjerm og noe datautstyr. Det ligger også noen klær igjen i bilen, sier lastebileieren.

Føreren stakk av og forsvant i retning Bergen sentrum. Politiet har søkt etter ham uten hell. Han omtales som en tydelig beruset mann i 30-årene, cirka 1,70 meter høy og med lyse jeans.

– Folk måtte hoppe

En av dem som tilfeldigvis var på stedet, er TV 2s reporter Klaus Holthe. Han forteller at han selv måtte hoppe unna for ikke å bli påkjørt.

– Lastebilen gasset på, så folk måtte hoppe ut i grøfta. Så smalt han inn i kanten mot et metallgjerde og ble stående ved treet. Det var mye folk, også barn, på stien. Her kunne det fort gått flere liv, sier Holthe.

En video viser at føreren, en mann i arbeidsklær med gul vest og blå hjelm, løper nedover skråningen i retning sentrum.

Venninnene Vanja Andersen (20) og Rebecca Fugelli (20) var begge på Fjellveien da lastebilen kom kjørende.

Andersen forteller at hun var millisekunder fra å bli truffet.

– Lastebilen kom i veldig stor fart. Vi tenkte at han senker sikkert farten fordi det er så mange som går her. Også gjør han ikke det, sier hun.

MÅTTE HOPPE: Rebecca Fugelli og Vanja Andersen.
MÅTTE HOPPE: Rebecca Fugelli og Vanja Andersen. Foto: TV 2

Venninnene forteller at lastebilen traff en annen bil, og at føreren rygget et stykke før han kjørte videre nedover Fjellveien.

– Da hører vi noen folk begynne å rope til alle som går der, om at «dere må flytte dere». Også hører vi et nytt smell, og da har han kjørt inn i et tre, litt utfor et stup, sier Andersen.

– Jeg tenker at det er skremmende opplevelse, men jeg er veldig takknemlig for at jeg kom meg unna, sier hun.

Mulig stjålet bil

Politiet har flere patruljer som er ute og leter etter føreren av lastebilen.

– Vi er også i kontakt med firmaet som eier bilen. Det gjenstår å se om han har stjålet den, sier operasjonsleder Algerøy.

RÅKJØRTE: Gjerdet langs Fjellveien har fått store skader.
RÅKJØRTE: Gjerdet langs Fjellveien har fått store skader. Foto: Klaus Holthe / TV 2

Den daglige lederen i firmaet som eier bilen, er på vei inn til politiet når TV 2 kommer i kontakt med ham. Han forteller at alle nøkler som hører til bilen, er gjort rede for.

Sist bilen var gjort rede for, sto den parkert på Skolten i Bergen. Den daglige lederen tror bilen må ha blitt stjålet derfra.

– Han som kjører bilen, sitter hjemme. Jeg håper å få svar på hva som har skjedd nå, sier han.

Fjellveien er en en veldig populær tursti som går fra Bergen sentrum og opp mot utsiktspunktet Fløyen.

– 60-70 km/t

Kim Furseth kom syklende nordgående da han så lastebilen.

– Jeg kom akkurat rundt svingen da det kom en lastebil mot meg i full fart, i 60-70 km/t. Jeg hoppet ut i svingen og hørte etterpå et smell, sier han.

VAR NÆRE: Syklist Kim Furseth så lastebilsjåføren løpe ned skråningen.
VAR NÆRE: Syklist Kim Furseth så lastebilsjåføren løpe ned skråningen. Foto: Ivar Lid Riise / TV 2

Furseth snudde sykkelen og så lastebilen inntil rekkverket. Raskt klatret føreren ut av bilen.

– Jeg og et eldre par sto der og gikk inn i bilen for å se om det var flere der. Vi så ingen, og mannen stakk av fra stedet, sier han.

– Jeg tenkte at hvis det er noen lengre ned i veien, unger for eksempel, hadde det vært katastrofe. Det var rett og slett skummelt. Dette var veldig dramatisk.

Relatert