Haaland med kunstscoring mot erkerivalen: – Rett og slett magisk

Erling Braut Haalands drømmeuke fortsetter. I Revierderbyet mot Schalke leverte nordmannen en scoring av det vidunderlige slaget.

Schalke - Dortmund 0-4

Den norske målmaskinen flyr høyt om dagen. Mot erkerivalen Schalke vartet Haaland opp med en kunstscoring av de sjeldne.

Jadon Sancho sendte et innlegg inn i boksen, og nordmannen utfordret tyngdekraften på spektakulært vis da han kastet seg opp i luften og dunket inn 2-0-målet på liggende helvolley.

– Det må være et av de flotteste målene han har scoret i karrieren. Han er kjent for å være en helt vill målscorer, og hvis han kan dra opp sånne mål i tillegg. Han ser ut som Zlatan i luften der, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Vi tror hele tiden at vi har sett det råeste. Så høyner han med noe sånt. Det er sånne ting Zlatan har holdt på med i mange år.

Etter kampslutt fikk Haaland spørsmål om det var hans beste mål i karrieren.

– Ja, jeg tror det er av de bedre. I Bundesliga er det mitt beste tror jeg. Jadon og jeg fortsetter å finne hverandre. Det er en glede å spille med den karen, sier Haaland til Viasport.

– Jeg forventet at forsvareren var nærmere meg. Jeg forventet en duell, men den kom aldri, så jeg skjøt med venstre. Det var et fint mål, sier målmaskinen.

Den norske stjernen fikset også 4-0-målet da han i sedvanlig stil var på rett sted til rett tid innenfor Schalke-boksen.

– Prislappen steg med 50 millioner

Interessen rundt nordmannen er allerede enorm. Jærbuen imponerte med to scoringer i Champions League-kampen mot Sevilla i midtuken, og storklubbene må nok grave dypt i lommeboken etter lørdagens oppvisning.

– Hvordan skal man forsvare seg mot Erling Braut Haaland? Det er nesten umulig. Prislappen steg vel med 50 millioner etter det målet. Klubben som skal kjøpe ham må grave dypere og dypere, mener TV 2-eksperten.

Mathisen tror at Haaland, som nå står med 27 mål i alle turneringer denne sesongen, vil bli en av tidenes dyreste fotballspillere den dagen han kommer til å bli solgt fra Dortmund.

– Den overgangen kan knuse rekorder. Utenom Neymar til PSG kommer nok Haaland til å bli den dyreste. Jeg vil tro han kommer til å koste halvannen milliard.

– Han er 20 år gammel. Hvor dette skal ende, det må gudene vite. Vi har aldri hatt en nordmann som er på dette nivået før, sier Mathisen.

Schalke med keepertrøbbel, så våknet Dortmund

Dortmund startet langsomt, men mot slutten av den første omgangen viste bortelaget hva de kan varte opp med. Da hadde vertene rukket å bytte keeper.

For etter 30 minutter måtte den tidligere Brann-keeperen Ralf Färhmann gi seg. Schalke-målvakten så ut til å få en strekk i mageregionen etter en duell med Haaland, og kunne dermed ikke fullføre kampen. Inn kom den tidligere Vålerenga-keeperen Michael Langer.

Fem minutter før pause utnyttet Dortmund en feil fra Stambouli i Schalke-forsvaret. Ballen havnet hos Jadon Sancho som på effektivt vis dunket inn 1-0 bak keeperinnbytteren.

Haaland med praktscoring

Like før pause var det Haaland sin tur til å markere seg. Nordmannen fikk en godt innlegg fra Jadon Sancho, og utnyttet det på akrobatisk vis. Lysluggen fløy høyt og lå horisontalt i luften da han dunket inn 2-0 på en liggende helvolley.

– Det er Van Basten-aktig det der. Det er rett og slett magisk av Erling Braut Haaland. Han er i sitt livs form, sa Viasport-kommentaor Eivind Bisgaard Sundet.

Den utrolige scoringen var Haalands 17. ligamål for sesongen. Han har også notert seg for åtte nettkjenninger i Champions League.

3-0 etter superangrep

Drømmescoring til tross, Dortmund fikk en rufsete start på den andre omgangen. Schalke fikk to store muligheter kort tid etter hvilen, men stolpen og en god Marwin Hitz gjorde at buret holdt seg rent.

Men jumbolaget Schalke klarte ikke å fortsette den positive trenden. Etter 60 minutter leverte Dortmund glitrende angrepsspill som de har vist mange ganger tidligere. Masse bevegelser og ett-touchspill sendte Raphaël Guerreiro alene med Langer og portugiseren prikket inn 3-0.

Utover i omgangen ble økte temperaturen betraktelig og dommeren måtte stadig vekk dra opp gule kort.

Haaland scoret igjen

Braut Haaland holdt hodet kaldt og markerte seg nok en gang på scoringslisten. Som så mange ganger før var nordmannen på rett sted til rett tid i Schalke-boksen og pirket inn 4-0 fra kort hold.

– Denne scoringen er naturligvis langt enklere, men han får en enkel jobb fordi han beveger seg utrolig smart i forkant. Stopperen til Schalke blir lurt mot første stolpe, og når Haaland stikker inn bak der, er det bare å spasere ballen i mål. På de bevegelsene er det ingen som er bedre enn Braut Haaland, mener Jesper Mathisen.

Haaland jaktet et nytt hat trick, men fikk aldri sjansen til å lage nummer tre. Dermed endte det 4-0 til de gule. Klubben er fortsatt på sjetteplass. Det er seks poeng opp til Eintracht Frankfurt som er på den viktige fjerdeplassen. Schalke ser fortapte ut på jumboplassen med ni fattige poeng.

Relatert