OPPRØR: Et par kysser foran en barrikade satt av demonstranter under sammenstøt med politiet etter en protest som fordømmer arrestasjonen av rappesangeren Pablo Hasl i Barcelona, Spania, torsdag 18. februar 2021.
OPPRØR: Et par kysser foran en barrikade satt av demonstranter under sammenstøt med politiet etter en protest som fordømmer arrestasjonen av rappesangeren Pablo Hasl i Barcelona, Spania, torsdag 18. februar 2021. Foto: Emilio Morenatti/AP

Uro i gatene for fjerde kveld på rad i Spania

Protestene mot pågripelsen av en kjent rapper fortsetter i Spania, og fredag meldes det om nye sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Demonstrantene krever at den 32 år gamle og sterkt venstreorienterte rapperen Pablo Hasél, som ble hentet inn til soning tirsdag, blir løslatt.

Hasél, som egentlig heter Pablo Rivadulla, ble nylig dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt tidligere kong Juan Carlos mafiaboss og glorifisert terrorisme. Han ble også dømt for å ha anklaget politiet for å ha torturert og drept demonstranter og migranter.

32-åringen er en omstridt rapper, og er kjent for blant annet kontroversielle tweets og venstreorienterte tekster.

Nektet å møte

Tirsdag denne uken nektet han å møte frivillig til soning etter at politiet kom for å hente ham inn til soning.

De største demonstrasjonene finner sted i Catalonia, og enkelte demonstranter har kastet flasker, stein, fyrverkeri og maling på politiet.

Demonstrantene mener rapperens utsagn ikke er nok til å få ham fengslet. Siden pågripelsen tirsdag har tusenvis tatt til gatene for å kreve at rapperen løslates.

Fortsetter over helgen

Protestene er varslet å fortsette over helgen, ifølge Reuters.

Meldingene kommer fra Barcelona og tre andre byer i regionen. Store søppelkonteinere er blitt påtent og brukes til å sperre gater, ifølge politiet.

Uroen fredag fant sted bare timer etter at statsminister Pedro Sánchez sa at all vold var uakseptabel.

Fengslingen har også utløst en stor debatt om ytringsfrihetens kår i Spania. Både artister, skuespillere og filmregissører har engasjert seg i rapperens sak.

Relatert