IKEA-KØ LØRDAG: Når kjøpesentrene i Oslo er stengt frykter ordfører Lene Conradi at folk reiser til nabokommunene, tross råd om å la være.
IKEA-KØ LØRDAG: Når kjøpesentrene i Oslo er stengt frykter ordfører Lene Conradi at folk reiser til nabokommunene, tross råd om å la være. Foto: Stål Talsnes/TV 2

Frykter IKEA-rush – håper folk tar ansvar

Lørdag var det lang kø utenfor IKEA Slependen. Ordfører Lene Conradi (H) håper folk fra nabokommunene tar ansvar og lar være å komme til Asker på handletur.

Første lørdag i vinterferien på Østlandet ga stort trykk på IKEA Slependen i Asker kommune. Tidvis var det lang kø for å komme inn i varehuset. En av kundene var Håkon Mørk. Han hadde tatt turen fra Ski i Nordre Follo, på andre siden av hovedstaden.

– Det var stille og rolig inne. Med godt armslag, sier Mørk.

– Ingen brudd på koronareglene?

– Nei, vi opplevde ikke det. Det gikk fint. Du må ta dine forholdsregler, sier han bak munnbindet.

Kommunikasjonsrådgiver Stine Odland i IKEA bekrefter at det var stort besøk på varehuset lørdag, men streng kontroll både ute og inne.

– Det er også kontroll på knutepunkter inne i varehuset der det kan oppstå kø, som foran kassene, sier Odland.

Bare 450 kunder får være inne i varehuset samtidig.

Er urolig

Ordfører i Asker, Lene Conradi (H), hadde håpet at Oslo hadde åpnet kjøpesentrene på linje med nabokommunene. Det ville bidratt til mindre mobilitet. På grunn av smittetrykket har Oslo strengere koronatiltak enn kommunene rundt. IKEA på Furuset i Oslo er derfor stengt.

Conradi er urolig for tilstrømning av kunder fra andre kommuner

– Jeg håper folk er sitt ansvar bevisst og ikke bryter oppfordringene om å ikke handle og oppsøke tilbudene i nabokommunene, sier Conradi.

VENTETID: Ferietid er opppussingstid. IKEA oppfordrer til at bare en person fra hver husstand kommer til varehuset.
VENTETID: Ferietid er opppussingstid. IKEA oppfordrer til at bare en person fra hver husstand kommer til varehuset. Foto: Stål Talsnes/TV 2

– Ikke ta med familien

Både Conradi og Ikea understreker at varehuset har gode smitteverntiltak.

– Vi anbefaler at man ikke tar med seg familien sin, men kommer og handler alene. I tillegg opplyser vi om tjenesten klikk og hent, sier kommunikasjonsrådgiver Odland.

Tilbudet på IKEA Slependen er begrenset. Lekeplassen er stengt og det er mindre servering av mat og drikke enn vanlig.

Relatert