AVVIK: Hoppdressen til Halvor Egner Granerud var for stor rundt hoften, forteller han.
AVVIK: Hoppdressen til Halvor Egner Granerud var for stor rundt hoften, forteller han. Foto: Raed Krishan

Granerud disket fra historisk seier

Halvor Egner Granerud (24) ble diskvalifisert etter å ha vært best i fredagens verdenscuprenn i hopp i Romania. Dermed gikk han glipp av en historisk triumf.

Granerud fikk noen minutter glede seg over det han trodde var sin tolvte verdenscupseier både i sesongen og karrieren. Ingen norsk mann har tidligere vunnet så mange.

Etter utstyrskontrollen kom imidlertid beskjeden om at han var diskvalifisert, og dermed gikk seieren til japanske Ryoyu Kobayashi.

Granerud er naturlig nok skuffet etter avgjørelsen. Han ble felt av hoppdressen.

– Den var litt stor på hoften, sier 24-åringen til TV 2.

– Hadde dere gjort noen endringer på den?

– Det er ikke en dress jeg har hoppet med tidligere i vinter, svarer han.

– Det er kjipt, selvfølgelig, men det er ikke så mye å gjøre med. Det er bare å fikse problemet til i morgen, fortsetter hoppkometen.

– Veldig trist

Granerud var i delt ledelse med østerrikeren Manuel Fettner etter å ha hoppet 94 meter i første omgang. I finalen landet han på 96,5 meter, og med høye stilpoeng endte han to poeng foran Kobayashi.

– Veldig trist, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB på telefon rett etter at avgjørelsen kom. Da visste han ennå ingen detaljer om hva som felte Granerud.

Granerud ble en av fire utøvere i fredagens renn som ble diskvalifisert på grunn av hoppdressen. Markus Eisenbichler, som er nummer to i verdenscupen totalt, led samme skjebne.

Økte til Eisenbichler

Granerud beholder poengene fra første omgang og endte på 29.-plass, plassen foran Eisenbichler. Dermed økte han også fredag ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Kobayashi ble stående som vinner 1,6 poeng foran Kamil Stoch og 2,2 foran Karl Geiger.

Med seier ville Granerud vært første norske mann med 12 verdenscupseirer i hopp, men nå deler han fortsatt rekorden på elleve med Roar Ljøkelsøy.

Granerud har tatt alle sine seirer i vinter. Han viste at det fortsatt ikke er noe å utsette på hoppformen, og han vil bli kjempefavoritt i VM.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Relatert