FERIE: Senator Ted Cruz ble tvunget til å avbryte ferien i Mexico.
FERIE: Senator Ted Cruz ble tvunget til å avbryte ferien i Mexico. Foto: REUTERS

Texas rammet av dødelig kuldebølge – senatoren stakk på ferie til Mexico

Da Texas ble hardt rammet av en dødelig kuldebølge, dro senator Ted Cruz på ferie til Mexico. Nå stormer det rundt Flyin' Ted.

Republikaneren er i hardt vær etter å ha forlatt snøstormen hjemme i Texas til fordel for solfylte Cancún i Mexico.

Samtidig som millioner av delstatens innbyggere mangler tilgang til varme, strøm og vann, pakket familien Cruz kofferten for å slippe unna kulden.

Utflukten fikk en brå slutt da flere reisende dro kjensel på senatoren om bord på flyet til Mexico onsdag kveld. Bilder av Cruz med trillekoffert og shorts spredte seg raskt i sosiale medier, og torsdag ble republikaneren nødt til å komme med en forklaring.

En demonstrant venter på flyplassen i Texas med et klart budskap til Ted Cruz.
En demonstrant venter på flyplassen i Texas med et klart budskap til Ted Cruz. Foto: David J. Phillip/AP

Cruz sier at det har vært en svært utfordrende uke for innbyggerne i Texas, og forklarer at familien hans også mistet strømmen.

– Da skolen ble stengt resten av uken, spurte jentene våre om de kunne reise med noen venner. Jeg ville være en god far og fløy ned med dem i går kveld og flyr hjem igjen i ettermiddag, sier Cruz i en uttalelse.

Forhastet retur

Langt fra alle kjøper senatorens forklaring. Ifølge NBC News bestilte Cruz returbilletten hjem fra Mexico tidlig torsdag morgen. Kanalen skriver at den opprinnelige planen var å dra hjem lørdag.

New York Times har fått tilgang til tekstmeldinger sendt av senatorens kone Heidi Cruz, hvor hun onsdag inviterte venner og naboer med på turen. I meldingene klager Cruz på at familiens hus er «ISKALDT» og avslører at de skal sjekke inn på hotellet Ritz-Carlton.

– Har noen mulighet eller lyst til å reise denne uken? Vi tenker på å dra til Cancún, skriver senatorens bedre halvdel.

Flyin' Ted

Senatorens avgjørelse om å forlate den kriserammede delstaten til fordel for solen i Mexico får flere til å rase. Det demokratiske partiet i Texas ber Cruz om å trekke seg, mens kallenavnet «Flyin' Ted» tar av i sosiale medier. Navnet er en henvisning til «Lyin' Ted», kallenavnet senatoren fikk av Donald Trump under valgkampen i 2016.

– Dette er så ufølsomt som det er mulig for en politiker å være, sier Gilberto Hinojosa, demokratenes leder i Texas.

– Han er politiker som aldri har brydd seg særlig om andre enn seg selv, legger demokraten til.

Demonstranter ventet utenfor huset til senatoren, med krav om at «Cancun Cruz» må trekke seg.
Demonstranter ventet utenfor huset til senatoren, med krav om at «Cancun Cruz» må trekke seg. Foto: Marie D. De Jesús/AP

Heller ikke republikanernes leder i Texas ønsker å forsvare ferieturen.

– Det er noe han må svare for til velgerne sine, sier Allen West til Associated Press.

Anklages for hykleri

Cruz var tilbake i Texas torsdag kveld, og måtte svare for et samlet pressekorps på flyplassen. Senatoren sa han begynte å angre på turen så snart han satt seg på flyet.

– Det var åpenbart en feil, og i etterpåklokskapens lys, burde jeg ikke ha gjort det, sa den angrende republikaneren. I bakgrunnen ropte demonstranter at han burde trekke seg.

Flere anklager senatoren for hykleri, etter at han så sent som mandag oppfordret alle delstatens innbyggere til å holde seg innendørs under stormen. Mange har også påpekt at Cruz i desember angrep den demokratiske borgermesteren i Austin, som reiste på ferie til Mexico under koronapandemien.

– Hyklere. Fullstendige hyklere, skrev Cruz på Twitter den gang.

Relatert