KAN BLI LEDER: Sylvi Listhaug er av mange pekt på som Frps nye partileder, etter at Siv Jensen meldte sin avgang torsdag ettermiddag.
KAN BLI LEDER: Sylvi Listhaug er av mange pekt på som Frps nye partileder, etter at Siv Jensen meldte sin avgang torsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB

– Så trist at du gir deg, Siv

Det skriver Frps nestleder Sylvi Listhaug i et Facebook-innlegg etter Siv Jensens avgang torsdag ettermiddag.

– Det er så trist at du gir deg som leder, Siv. Takk for en fantastisk innsats for FrP gjennom alle disse årene Siv, skriver Sylvi Listhaug i innlegget.

Listhaug roser jobben Siv Jensen har gjort i løpet av sine 15 år som partileder. Hun fremhever at partilederen har ledet partiet til tidenes bestevalgresultat for Frp og ledet partiet inn i regjering.

– Vi har jobbet sammen siden 2001 og jeg kjenner deg som en tvers igjennom real person, dyktig, hardtarbeidende og omsorgsfull! Heldigvis fortsetter du som leder til mai og på stortinget til oktober, skriver hun videre.

Innlegget ble publisert kort tid etter at Frp-leder Siv Jensen meldte sin avgang torsdag kveld.

På pressemøtet gjorde Jensen det klart at hun ønsket at nettopp Sylvi Listhaug skulle ta over stafettpinnen etter henne.

Det mener også mange av hennes partikolleger.

– Jeg klarer ikke å se noen annen i hennes posisjon minutter etter at Siv, som jeg er veldig glad i, går av, sier stortingspolitiker Kari Kjønnaas Kjos (Frp) til TV 2.

Også fylkesleder i Hordaland, Gustav Bahus og stortingspolitiker Morten Wold, peker på Listhaug.

– Jeg tror Listhaug sammen med Solvik-Olsen blir en god løsning, sier Bahus.

– Det er ganske vanlig at nestlederen tar over. Vi trenger noen til å snakke tydeliog om Frps politikk, og det er ingen som er bedre en Listhaug på det, sier Wold.

Relatert