TUNGT: Tidligere Kristiansand-ordfører Bjørg Wallevik tar dagens avgjørelse tungt. Her er hun avbildet under en pressekonferanse i forbindelse med Baneheia-saken i mai 2000.
TUNGT: Tidligere Kristiansand-ordfører Bjørg Wallevik tar dagens avgjørelse tungt. Her er hun avbildet under en pressekonferanse i forbindelse med Baneheia-saken i mai 2000. Foto: Fenstad, Håkon

var ordfører da baneheia-drapene skjedde:

– Jeg har det veldig tungt i dag

Bjørg Wallevik var ordfører i Kristiansand i 2000. Hun synes det er vanskelig å tenke på at Viggo Kristiansen nå får saken sin gjenopptatt.

41 år gamle Viggo Kristiansen har siden han ble pågrepet 13. september 2000 sittet fengslet for å ha drept og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Gjenopptakelseskommisjonen har de siste tre årene behandlet Kristiansen sin syvende søknad om gjenopptakelse. Torsdag ettermiddag kom det historiske resultatet som åpner for at 41-åringen kan få prøvd saken sin på nytt.

Bjørg Wallevik var ordfører i Kristiansand da drapene skjedde for snart 21 år siden. Hun tar beskjeden tungt.

– Jeg har det veldig tungt i dag. Jeg synes det er utrolig vanskelig å tenke på at denne saken skal opp igjen nå, sier Wallevik til TV 2.

– Jeg tror mange i Kristiansand synes dette er veldig trist. Det er en vond sak uansett hvordan du snur og vender på det. Spesielt for dem som har mistet barna sine. De har hatt det vanskelig i alle disse årene.

Den tidligere ordføreren sier at det hele fortsatt oppleves som uforståelig.

– Vi har levd med Baneheia-saken i alle disse årene, og vi har hatt det vondt. Det var en forferdelig vanskelig sak å forholde seg til og det er fremdeles uforståelig. Jeg tror hele byen har det vanskelig i dag, sier Wallevik.

Relatert