TILLIT TIL SYSTEMET: Foreldrene til de drepte jentene Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen (t.h.) uttaler at de har tillit til rettssystemet.
TILLIT TIL SYSTEMET: Foreldrene til de drepte jentene Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen (t.h.) uttaler at de har tillit til rettssystemet. Foto: Privat / Scanpix

De drepte jentenes foreldre: – Tar det til etterretning

Viggo Kristiansen får straffesaken sin gjenopptatt. Foreldrene til de drepte jentene tar saken til etterretning.

– Vi tar avgjørelsen til etterretning, og har tillit til at rettssystemet behandler alle straffesaker på en god og rettferdig måte. Utover det har vi ingen kommentarer til avgjørelsen i kommisjonen, skriver foreldrene i en pressemelding.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel.

Også Stine Sofies Stiftelse har uttalt seg i forbindelse med kommisjonens avgjørelse.

– Vi tar kommisjonens avgjørelse til etterretning, sier Eva Kvelland, leder for marked og kommunikasjon i Stine Sofies Stiftelse.

Stine Sofies Stiftelse ble grunnlagt i kjølvannet av Baneheia-drapene, med formål om å jobbe for en barndom uten vold og overgrep.

– Avgjørelsen i kommisjonen påvirker ikke stiftelsens arbeid. Hver dag utsettes barn og unge for vold og seksuelle overgrep. Sammen med våre støttespillere og samarbeidspartnere skal vi fortsette å være modig, kompromissløs og alltid på barnas side. Vår jobb er viktigere enn noen gang, slår Kvelland fast.

Relatert