SLIPPER KARANTENE: - Jeg er glad for at fullvaksinerte nå kan begynne å jobbe umiddelbart etter at de har testet negativt for korona ved ankomst, sier helseminister Bent Høie.
SLIPPER KARANTENE: - Jeg er glad for at fullvaksinerte nå kan begynne å jobbe umiddelbart etter at de har testet negativt for korona ved ankomst, sier helseminister Bent Høie. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB

Fullvaksinert helsepersonell får karanteneunntak

Fullvaksinert helsepersonell som har kritiske funksjoner får unntak fra karantene i arbeidstiden, melder Helsedepartementet.

Endringen gjøres på bakgrunn av anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, melder Helsedepartementet i en pressemelding onsdag kveld.

Unntaket gjelder helsepersonell i kritiske funksjoner på sykehus eller i kommunehelsetjenesten.

Endringen trer i kraft 17. februar kl. 24:00.

– Helsepersonell fra utlandet pendler i dag til arbeid i kritiske funksjoner i norsk helse- og omsorgstjeneste. Dette er personell som er strengt nødvendig for å opprettholde forsvarlige helse- og omsorgstjenester, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.

I tillegg til at helsepersonellet må ha gjennomført vaksinasjon, stilles det krav om helsepersonellet har testet negativt for koronaviruset ved ankomst til Norge.

Arbeidsgiver skal også sørge for at ansatte bruker munnbind og er ekstra nøye med å holde avstand i karantenetiden. Helsepersonellet må være i karantene i fritiden, opplyser departementet.

Det må dokumenteres at den ansatte er fullvaksinert. Det er arbeidsgiver som er ansvarlig for å innhente og kontrollere dokumentasjonen.

Relatert