Blir det sjokk-retur for Martin Fourcade i VM?
Blir det sjokk-retur for Martin Fourcade i VM? Foto: Jussi Nukari

Trodde på sjokk-retur: Dette sier Fourcade

Martin Fourcade (32) la opp som skiskytter etter fjorårets sesong. Tirsdag var han på plass i Pokljuka.

POKLJUKA (TV 2): Skiskytterstjernen var plutselig å se på VM-stadionet i Pokljuka, og det dagen før herrenes normaldistanse - hvor Fourcade er regjerende verdensmester.

Det var ingen tilfeldighet, trodde de norske skiskytterne.

– Vi har snakket litt om det at jeg føler meg ikke trygg på at han ikke kommer til å dukke opp på normalen, for han har friplass på den distansen. Så når vi så at han var her, tenkte vi at nå kommer han, sier Johannes Dale til TV 2.

– Det hadde ikke vært noe som var kulere om han hadde stilt til start. Det hadde vært eksepsjonelt, understreker han.

– Tror han stiller til start

Også Tarjei Bø tror det er gode muligheter for at Fourcade plutselig står på startstreken onsdag.

– Det er veldig interessant at han er tilbake, jeg tror han stiller til start i morgen, sier Bø.

Skulle Fourcade gå normalen, tror Bø franskmannen vil lage litt show.

– Jeg tror han kommer til å kjøre en sånn Finn Christian Jagge og kjøre i smoking i sitt siste løp. Det kan hende vi ser Fourcade stille opp i smoking i morgen, og jeg hadde sett på han som den største favoritten til å vinne, sier Bø og ler.

– Han kunne vært typen til å leke seg litt for å vise at han er kongen. Det skjer nok ikke, men jeg tipper han har tenkt tanken. Så spørs det om han har skrevet seg ut av antidopinglisten som Marit Bjørgen gjorde, eller om han har holdt seg inne for å ha muligheten til å stille til start i morgen, legger Bø til.

Sturla Holm Lægreid håper at Fourcade går normaldistansen.

– Det hadde vært kult å få sjansen til å slå ham en gang til. Jeg tipper at han er i storform og har trent i skjul. Så jeg tror ikke det blir lett, han blir nok en nøtt å knekke om han stiller til start i morgen, sier Lægreid som har Fourcade som største forbilde når det kommer til skyting.

Fourcade: – Jeg har tenkt tanken

Men da TV 2 møtte Fourcade etter kvinnenes normaldistanse, avkreftet franskmannen de norskes spådom.

– De ta rnok feil, dessverre. Formen min er bra, men jeg skal ikke gå, informerer Fourcade.

– Jeg savner skiskytingen litt selvfølgelig, men jeg savner ikke å konkurrere i det hele tatt. Når du bestemmer deg for å avslutte karrieren, tenker du at du kommer til å savne konkurransene, men det gjør jeg ikke, legger han til.

– Vurderte du noen gang å gjøre et comeback her i Pokljuka?

– Jeg lyger om jeg sier at jeg ikke har tenkt tanken. Selvfølgelig tenker man at det hadde vært en gøy og fin erfaring. Likevel, da jeg bestemte meg for å fjerne meg fra antidopinglisten etter sesongen i fjor, visste jeg at det ikke ville være mulig å konkurrere her i Pokljuka. Så jeg gjorde det kanskje fordi jeg visste at dersom jeg ikke gjorde det, ville jeg bli fristet til å konkurrere.

– Hypotetisk, dersom du hadde deltatt i morgen, hvordan hadde det gått?

– Jeg har ikke tatt i et gevær siden mars i fjor, så det hadde nok blitt episk på skytebanen, svarer Fourcade spøkefullt før han legger til:

– Men formen min er ganske bra. Jeg tror kroppen min trengte hvile, det har det fått og den har respondert veldig bra på det. Så kroppen og det fysiske er nok trolig på samme nivå som i fjor, men det er ikke hodet, ler franskmannen.

Relatert