ASKEPOTT: Smeplass er klar for rollen som Askepott. Foto: Lars Hellebust
ASKEPOTT: Smeplass er klar for rollen som Askepott. Foto: Lars Hellebust

Astrid S spiller Askepott i norsk storsatsing

Artisten Astrid Smeplass debuterer som skuespiller når klassikeren «Tre nøtter til Askepott» skal spilles inn i en ny, moderne og påkostet versjon.

Popartisten Astrid Smeplass går under artistnavnet Astrid S og har de siste årene toppet norske spillelister. Nå debuterer hun som skuespiller.

– Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film, sier sangeren i en pressemelding fra Universal.

Storm Films, som tidligere har lagd spillefilmene om Kaptein Sabeltann og Julekongen, står bak storsatsingen. Filmen er basert på den østtysk-tsjekkoslovakiske klassikeren som NRK har sendt på julaften gjennom de siste tiårene, men handlingen er satt til Norge.

Produsentene var aldri i tvil om at Smeplass var perfekt til rollen.

– Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier produsent Frederick P N Howard.

Innspillingen i gang

Tirsdag morgen delte sangeren selv et bilde av seg selv på Instagram med teksten «Første innspillingsdag i dag».

Innspillingen er for tiden i gang i Lillehammer, men skal også spilles inn flere steder i Norge. Etter det God kveld Norge kjenner til er Valdres på blokka for location.

Den originale filmen fra 1973 er for det meste spilt inn i et studio i Berlin, med unntak av utendørsscenene som er spilt inn i grensetraktene mellom Tsjekkia og Tyskland.

Får millionstøtte

Den nye norske og nye tolkningen av den tsjekkiske juleklassikeren har et totalbudsjett på 38 millioner kroner.

Regissør Cecilie A. Mosli og Storm Film får 2,3 millioner i tilskudd fra Nordisk Film & TV Fond. Fra før er filmen tildelt 7 millioner fra NFI. Det skriver nettmagasinet Rushprint.

Smeplass ble kjent da hun kom på femteplass i «Idol» i 2013. Hun ble kåret til «Årets Spellemann» for 2017, men har ingen skuespillererfaring.

– Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad, sier Smeplass.

Relatert