Kritisk Mowinckel: – Ser virkelig ikke poenget med det

Alpinjentene er kritiske til arrangøren etter VM-kombinasjonen.

Kajsa Vickhoff Lie var nummer seks før finaleomgangen og Norges største håp, men hun kjørte ut etter å ha kommet i trøbbel høyt i slalåmløypa.

Den var glatt etter vanning av løypa.

– Det var glatt! Det ble litt fort Bambi på isen. Jeg var innstilt på å fighte meg gjennom, men jeg kom et lite stykke før jeg ikke hadde kjangs, sier Vickhoff Lie til TV 2.

22-åringen var i godt selskap. Seks av de første 14 alpinistene kjørte ut i slalåmdelen.

Lagvenninnen Ragnhild Mowinckel kom seg til mål, men ble slått med 4,93 sekunder av vinneren. Også hun slet allerede fra starten av i slalåmen. Moldenseren kommer med skarp kritikk til arrangøren i kjølvannet av rennet.

Kritisk Mowinckel

Hun mener at de burde ha droppet å vanne løypen.

– Jeg ser virkelig ikke poenget med å vanne. Det er så fine forhold fra før av. Og harde forhold. Når de da likevel velger å vanne, er det ikke så mye å gjøre med det annet enn å gjøre det beste ut av det, sukker Mowinckel.

28-åringen synes det ga teknikkspesialistene en stor fordel.

– Man ser i toppen at det er slalåmkjørere hele gjengen. Det kommer et ganske stort sprang før det kom noen som helst andre. Det er «tek-fordel» når de kjører vann så glatt som det er nå, mener hun.

– Det er hardt nok som det er. Den løypen, i sånne forhold, hadde taklet hundre løpere uten problem. Da ser jeg ikke poenget, fortsetter Mowinckel.

KRITISKE: Ragnhild Mowinckel (til venstre) og Kajsa Vickhoff Lie mener at arrangøren ga teknikerne en fordel ved å vanne løypen.
KRITISKE: Ragnhild Mowinckel (til venstre) og Kajsa Vickhoff Lie mener at arrangøren ga teknikerne en fordel ved å vanne løypen. Foto: Torstein Bøe

Hun får støtte av lagvenninnen.

– Jeg synes det var litt korttenkt. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor de har gjort det. Jeg vet at det er flere som synes det var dumt gjort, så det kommer nok til å bli tatt opp, spår Vickhoff Lie.

Shiffrin tok gull

Amerikaneren Mikaela Shiffrin innfridde favorittstempelet i kombinasjonen i alpin-VM og vant etter en strålende slalåmomgang.

Seieren var ingen overraskelse etter at slalåmeksperten Shiffrin plasserte seg bare seks hundredels sekund bak ledende Federica Brignone i super-G-delen.

Amerikaneren kjørte godt i slalåm og kom inn til 2,35 sekunders ledelse. Da hadde Brignone allerede kjørt ut.

GULL: Mikaela Shiffrin ble gratulert av Michelle Gisin etter målgang.
GULL: Mikaela Shiffrin ble gratulert av Michelle Gisin etter målgang. Foto: Leonhard Foeger

Verdenscupleder Petra Vlhová ble slått med 52 hundredeler av Shiffrin i slalåmen, men tok sølvet selv om hun var 0,86 sekund bak vinneren.

Ytterligere tre hundredeler bak henne havnet Michelle Gisin på bronseplassen.

VM-gullet er Shiffrins sjette i karrieren og hennes første i årets mesterskap i Cortina d'Ampezzo.

Østerrikske Marco Schwarz vant herrenes kombinasjon. Han henviste tittelforsvarer Alexis Pinturault til andreplass. Kjetil Jansrud var Norges største håp, men trakk seg etter en vridning i ryggen i super-G-delen.

Henrik Røa var blant løperne som kom seg til mål i slalåmdelen, noe som gir ham en foreløpig 18. plass.

Relatert