Emilien Jacquelin tok gullet på herrenes jaktstart.
Emilien Jacquelin tok gullet på herrenes jaktstart. Foto: Jure Makovec

Ladet opp til VM-gullet med Northug-video

– Jeg elsker å se videoer av Petter Northug, sier Émilien Jacquelin til TV 2.

POKLJUKA (TV 2): Émilien Jacquelin var rett og slett overlegen på herrenes jaktstart og skjøt ekstremt raske serier.

– Det er helt hinsides det han driver med. Det ser hvert fall ikke ut som han er spesielt stressa over situasjonen han står i. Det går utrolig fort. Både drillen og selve hastigheten i serien. Det er sjeldent vi ser så god og rask skyting, sier Emil Hegle Svendsen i NRKs studio.

Johannes Thingnes Bø har tidligere trukket paralleller mellom Jacquelin og Petter Northug.

Jacquelin kan kalles skiskytternes Northug, og da franskmannen fikk spørsmål om hva han syntes om den sammenlikningen kom han med en avsløring.

– I går kveld så jeg faktisk en video av Petter Northug. Det var fra kvartfinalesprinten i Lahti i 2017, tror jeg. Jeg elsker å se videoer av ham, forteller den franske gullvinneren til TV 2.

– Som barn elsket jeg Petter Northug. Men jeg er ikke like god som ham. På sisterunden i dag var jeg så sliten av å ligge alene i front. Men jeg lærte mye av det, sier Jacquelin.

Thingnes Bø hadde følgende å si om Jacquelins prestasjon.

– Dette er nok den beste jakstarten som er gått i historien. Han gikk et optimalt løp, og jeg kan ikke forestille meg hvordan han skulle gjort det noe bedre.

Selv om Jacquelin ikke vil sammenligne seg selv med Northug når det kommer til fart i sporet, er det en ting han kanskje kan se en likhet i.

– Kanskje jeg er som han i det at jeg liker å leke meg. Idrett handler ikke om at du tar en ny seier, men hvilken glede det gir deg, sier han.

Relatert