BRONSE: Johannes Thingnes Bø tok sin første individuelle medalje under VM i Pokljuka søndag.
BRONSE: Johannes Thingnes Bø tok sin første individuelle medalje under VM i Pokljuka søndag. Foto: Darko Bandic

Thingnes Bø tok bronse på VM-jaktstarten

Johannes Thingnes Bø var fornøyd, men selvkritisk etter VM-bronsen. – Paralysert var vel det jeg ble, sier den 27-årige stryningen.

Etter en skuffende femteplass på sprinten slo Johannes Thingnes Bø (27) tilbake med bronse på søndagens jaktstart.

Det var ingenting å gjøre med den overlegne franskmannen Émilien Jaquelin, som leverte glitrende skyting og bra fart i sporet.

Tapte svenskeduell

Thingnes Bø skjøt seg ut av kampen om gullet med bomskudd på både andre og tredje skyting, men hektet seg på i medaljekampen da han skjøt fullt på den fjerde.

I duell med Sebastian Samuelsson måtte Thingnes Bø imidlertid strekke våpen på de siste hundre meterne inn mot mål. Flere ble overrasket over at det var svensken som dro det lengste strået.

– Noen utøvere vet du er hakket bedre enn meg. Akkurat der vet jeg at Sebastian og Jacquelin er bedre enn meg. Vi er litt sjakk matt på sisterunden mot de to, sier Thingnes Bø til TV 2.

– Jeg burde bare ligget bak eller gutse på med et rykk, men jeg var sliten. Da ble den en mellomting. Det er aldri noe bra. Da går man bare og sliter seg ut i front. Paralysert var vel det jeg ble. Jeg mangler litt på det taktiske, og kanskje aller mest det fysiske. Jeg klarte å ligge som nummer én inn mot mål, men det holdt ikke.

STERK SVENSKE: Sebastian Samuelsson vant duellen om sølvet.
STERK SVENSKE: Sebastian Samuelsson vant duellen om sølvet. Foto: Joe Klamar

Lover å ta grep

Han ga tydelig uttrykk for at han var fornøyd med bronsemedaljen, selv om det selvsagt er gull som glitrer mest. Thingnes Bø, som så mange ganger før hadde beste langrennstid, sier at han skal legge ned mer trening for å bli bedre på innspurtene.

– Det skal være mulig å få til. Du trenger ikke å lete så langt. Vetle Sjåstad Christiansen er den beste i verdenscupsirkuset. Det kan hende jeg må høre litt med ham og hvilke nøkkeløkter han kjører. Rett og slett spørre om hjelp, sier Thingnes Bø.

Løpet og prestasjonen til Jacquelin imponerte stryningen, som dro frem superlativene.

– Dette er sikkert den beste jaktstarten som er levert i historien. Jeg gikk sammen med ham en runde, og han gikk fort. Det var ikke noe saktekjør for ham og gutsing på skyting. Han gjorde et optimalt løp, sier Thingnes Bø

OVERMANN: Johannes Thingnes Bø kunne ikke gjøre noe annet enn å gratulere Émilien Jacquelin etter VM-jaktstarten.
OVERMANN: Johannes Thingnes Bø kunne ikke gjøre noe annet enn å gratulere Émilien Jacquelin etter VM-jaktstarten. Foto: Jure Makovec

Beskjeden norsk innsats

Totalt har 27-åringen, som var med på gull-laget i mixed stafett tidligere denne uken, 22 medaljer i VM-sammenheng.

Sturla Holm Lægreid ble neste beste nordmann på sjetteplass. Johannes Tale ble nummer elleve, mens Tarjei Bø kom i mål til 14. plass.

Relatert