Forbløffet alle: – Skikunst på høyt nivå

Maxence Muzaton så ut til å falle stygt, så hentet han seg inn på ekstremt vis.

Øverst ser du det utrolig fallet (Vieo med tillatelse fra NRK)

Den franske 30-åringen suste ned løypen i VM-utforen søndag. Plutselig mistet han kontrollen like før en port, ble slått i bakken, spratt over en kul og på utrolig vis landet han baklengs med samlede ski, som en proff freeskier.

Nå høster franskmanne ros fra ekte freeskiere.

Denne landingen imponerer.
Denne landingen imponerer. Foto: NRK

– Wow! Det var sjukt. Bra nosebutter, det der. Det er godt gjort å holde hodet kaldt der. god skikontroll, sier OL-gullvinner Øystein Bråthen til TV 2.

I mål hadde Muzaton smerter i venstre kne, men var ellers uskadd.

– Har du erfaring med slik skiakrobatikk?

– Jeg drev litt med det i skiklubben som liten. Kanskje det hjalp meg litt i dag, men jeg må si heg ikke hadde kontroll. Det var mer flaks enn noe annet som hjalp meg, sier Muzaton til TV 2.

Christopher Frankum, TV 2s alpintekspert og tidligere sportssjef for de norske freeskierne, lot seg også imponere.

– Det er noe av det mest spektakulære jeg har sett i form av redningsaksjoner i over 100 km/t. Det var vilt. Først hadde jeg hjertet i halsen. Han er rett og slett i freestyle-delen av skikjøring der. Det var skikunst på ekstremt høyt nivå, sier Frankum.

Maxence Muzaton.
Maxence Muzaton. Foto: Christof Stache

– Jeg har sett mange rå redningsaksjoner, også i freeski. Mne her går det en del fortere og de kjører på lengre ski. I tillegg hadde han ikke planlagt å gjøre noe triks heller. Men han gjør en nosebutter 360 og lander perfekt.

Gullvinner Vincent Kriechmayr så først på med frykt i øynene der han satt i lederstolen i målområdet, men ga applaus da han så hvordan 30-åringen reddet seg inn. Applaus fikk franskmannen også fra resten av målområdet da han kom ned.

Til TV 2 beskrev utforstjernen Beat Feuz hendelsen som sinnssyk, mens Kriechmayr sa han tok av seg hatten for prestasjonen.

Relatert