DRØBAKSUNDET: Det ble igangsatt en stor redningsaksjon lørdag kveld. Søndag er en person bekreftet omkommet.
DRØBAKSUNDET: Det ble igangsatt en stor redningsaksjon lørdag kveld. Søndag er en person bekreftet omkommet. Foto: Rs Einar Staff Senior / Redningsselskapet

Død person funnet i Drøbaksundet etter redningsaksjon

Redningsaksjonen i Drøbakssundet er avsluttet etter at det ble gjort funn av en død person, skriver politiet på Twitter.

Det ble lørdag kveld iverksatt en stor redningsaksjon etter at en dykker ikke kom tilbake til båten utenfor Drøbak. Søndag formiddag ble det funnet en død person.

– Man har ikke konkludert med sikker ID, men det er nærliggende å tro at dette er den savnede dykkeren, sier operasjonslederen.

STOR AKSJON: Det var satt i gang en omfattende redningsaksjon lørdag kveld da politiet fikk melding om en savnet dykker.
STOR AKSJON: Det var satt i gang en omfattende redningsaksjon lørdag kveld da politiet fikk melding om en savnet dykker. Foto: TV 2

Redningsskøyta har fraktet den omkomne til land, og de nærmeste pårørende er varslet.

Politiet opplyste lørdag kveld at det var en mann i 30-årene som var savnet, som dykket sammen med andre i en dykkerklubb.

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon fra land og vann. Ifølge redningsselskapet bistod fire redningsskøyter, to helikoptre og tre brannbåter i søket.

– Dykkeren var sist sett to timer før. Det er snakk om erfaren dykker, som dykket i området Blucher ved Drøbak, og som ikke kom opp til avtalt tid, sa redningsleder for Hovedredningssentralen Sør-Norge Thoralf Juva til TV 2 lørdag kveld.