Stor vannlekkasje i Oslo - flere uten vann

Mange beboere er uten vann etter en større vannlekkasje i sentrum av Oslo. Politiet ber folk være varsomme da det er store mengder is i området.

Like før kl 07 søndag morgen meldte politiet om en større vannlekkasje i krysset Maridalsveien/Sagveien.

Mange beboere i Ila-området er uten vann, skriver Oslo 110-sentral på Twitter klokka 10.36. Brannvesenet og Vann- og avløpsetaten jobber med saken.

LEKKASJE: Det renner store mengder vann i gatene i Oslo sentrum.
LEKKASJE: Det renner store mengder vann i gatene i Oslo sentrum. Foto: Fredrik Hagen

– Det er mye vann som renner ned i gatene fra stedet så det vil bli glatt i området. Vær varsom, skriver politiet på Twitter.

Biler kan fryse fast

Det er observert ganske store mengder is på fortauet i området.

Politiet oppfordrer de som eier/disponerer parkerte biler i Darres gate og Hauchs gate, i området Alexander Kiellands plass, om sjekke bilene sine.

– De som står utsatt til mtp vannføring bør flyttes. Vannmengde kombinert med kaldt vær utgjør nå en fare for at bilene vil fryse fast, skriver de.

Mesteparten av vannet skal renne i retning Akerselva.

– En beboer har fått vann i en kjeller, men stort sett ser det ut som det er mest vann i gatene, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til TV 2.

Hovedvannledning har trolig røket

KAN FRYSE: Politiet ber folk være varsomme og oppmerksomme på at biler kan fryse fast i vannmengden.
KAN FRYSE: Politiet ber folk være varsomme og oppmerksomme på at biler kan fryse fast i vannmengden. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Det er høyst sannsynlig en hovedvannledning som har røket, ifølge vaktkommandør Rune Elstad i Oslo brann- og redningsetat. Brannvesenet jobber med å sjekke kjellere i nærheten.

I 9-tiden fortalte Vann- og avløpsetaten til VårtOslo at de jobbet med å undersøke omfanget av lekkasjen, men at dette ennå ikke var helt kjent.

Ingen stengte veier

Bymiljøetaten er varslet og har rekvirert saltbil.

Politiet dirigerer trafikken i nordenden av Sagveien, mens Waldemar Thranes gate holdes åpen. Politiet sier til VårtOslo at dersom trafikken øker, vil de gjøre en ny vurdering.