VIDERE: Casper Ruud møtte Radu Albot fra Moldova i tredje runde i Australian Open i Melbourne. Han kunne knytte neven i triumf.
VIDERE: Casper Ruud møtte Radu Albot fra Moldova i tredje runde i Australian Open i Melbourne. Han kunne knytte neven i triumf. Foto: Brandon Malone

Casper Ruud vant og er videre i Australian Open

Ruud er for første gang videre til fjerde runde av en Grand Slam-turnering etter seier i Australian Open.

Han møtte Radu Albot fra Moldova i tennisturneringen i Melbourne lørdag og vant kampen med sifrene 6-1, 5-7, 6-4 og 6-4.

Nordmannen startet kampen med å serve og tok enkelt første game. Han fulgte opp med å bryte serven til Albot to ganger i første sett og vant det 6-1. 22-åringen hadde god kontroll i første sett, som ble fullført på 27 minutter.

– Første sett er helt feilfritt fra min side, og jeg spiller akkurat sånn jeg skal spille mot ham. Han spiller nok litt under par, i forhold til hva han har gjort her tidligere. Han slår litt mye feil, så jeg får jo noe gratis, men spiller veldig bra og returnerer mye inn, sier Ruud til Discovery Plus.

Grei kontroll på kampen

I andre sett kom Albot mer med i kampen. Han fikk presset Ruud til å løpe mer, og nordmannen gjorde i tillegg flere feil. Albot vant til slutt settet 7-5.

I tredje sett fulgte spillerne hverandre tett, men Ruud spilte solid og brøt Albots servegame to ganger i settet og vant det 6-4.

Det fjerde settet startet godt for Ruud, og han brøt Albots første servegame. Det tok hele 12 minutter å avgjøre det første gamet. Ruud vant til slutt settet 6-4 og det ble også det avgjørende settet, ettersom kampen avgjøres over fem sett.

Første gang i fjerde runde

Ruud har ikke tidligere spilt i tredje runde i Australian Open, og har aldri gått videre til en fjerde runde i en Grand Slam-turnering i karrieren.

Samtidig tangerer han sin far Christian Ruuds beste resultat. I 1997 nådde far og trener fjerde runde i samme turnering.

– Det har vært mye snakket om gjennom min karriere. Dette var en av de få rekordene han hadde igjen, og nå har jeg tangert den. Han har hatt den her på meg en god stund, så det er absolutt veldig deilig å tangere rekorden hans Han gjorde det samme før jeg ble født, så det sier litt om hvor lenge siden det er, sier Ruud til Eurosport.

Ruud er sikret 320.000 australske dollar, tilsvarende 2,1 millioner norske kroner, for fjerderundeplassen. Et så høyt beløp har han aldri spilt inn på én turnering.

I første runde slo han ut australske Jordan Thompson, mens hans vant over amerikaneren Tommy Paul i andre runde på torsdag.

Forventer tøff kamp mot Ruud

Nå venter Andrej Rublev i neste runde. Rublev slo på sin spanske Feliciano Lopez i tre strake sett og er fortsatt ubeseiret i 2021. Etter kampen uttrykte russeren beundring for nordmannen han nå skal møte i Melbourne.

– Det kommer til å bli tøft. Det kommer til å bli en fysisk kamp, fordi han har stor fysisk styrke. Han løper mye, og han bruker virkelig forehanden sin hardt, sa Rublev.

Andrej Rublev vant sin kamp i tredje runde mot Feliciano Lopez. Nå venter Casper Ruud i fjerde runde.
Andrej Rublev vant sin kamp i tredje runde mot Feliciano Lopez. Nå venter Casper Ruud i fjerde runde. Foto: Brandon Malone

Han har møtt Ruud to ganger tidligere. Begge ganger endte det med russisk seier.

De to kjenner hverandre også litt fra utenfor banen, ifølge russeren.

– Vi snakker ikke så mye sammen eller har tilbrakt tid sammen, men han er en virkelig fin fyr. Han er veldig ydmyk. Det er alt jeg kan si. Fin fyr, ydmyk, som respekterer folk rundt seg, sa Rublev.

Kampen i Melbourne ble spilt for tomme tribuner fordi hele delstaten Victoria er nedstengt i fem dager. Årsaken er et smitteutbrudd på et karantenehotell ved flyplassen i Melbourne.

(©NTB)

Relatert