SKIFTER BEITE: Dayot Upamecano.
SKIFTER BEITE: Dayot Upamecano. Foto: Ozan Kose

Bayern-sjefen bekrefter stjernesignering

Dayot Upamecano (22) er på vei til Bayern München.

Fredag kveldt meldte de franske mediene RMC og L'Equipe at Alexander Sørloths lagkamerat Dayout Upamecano var klar for Bayern München.

Nå bekrefter Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidžić nyheten til Bild.

– Det kan jeg bekrefte og det er vi veldig fornøyde med. Vi hadde gode, intensive og profesjonelle samtaler med Dayot og agenten hans over flere måneder, sier bosnieren til den tyske avisen.

Franskmannen har en utkjøpsklausul på 37,3 millioner pund, tilsvarende om lag 437 millioner kroner, som kan utløses i sommer. Det er denne Bayern nå vil betale og Salihamidžić forteller at den franske midtstopperen vil signere en femårsavtale med den tyske giganten.

Mens Salihamidžić kan smile er det flere sportsdirektører rundt om i Europa som må gå slukøret til sengs i kveld. Det har nemlig pågått en beinhard dragkamp om 22-åringen de siste månedene.

Tdligere denne uken skrev Bild at Chelsea, Liverpool og Bayern München var med i kampen om å sikre seg 22-åringens signatur. Samtidig skrev den velinformerte journalisten Fabrizio Romano i The Guardian fredag at Bayern München var favoritter til å sikre seg spilleren. Romano skrev også at Manchester Uniteds interessere for franskmannen hadde kjølnet.

– Vi hadde veldig tøff konkurranse. Upamecano er en ung spiller som allerede besitter eksepsjonelle kvaliteter.

Upamecano starter på benken i fredagens Bundesliga-oppgjør mot Augsburg, angivelig kun for å hviles før Mesterliga-kampen mot Liverpool til uken.