SYKMELDT: Kong Harald er under opptrening etter en operasjon i beinet.
SYKMELDT: Kong Harald er under opptrening etter en operasjon i beinet. Foto: Lise Åserud / NTB

Kong Haralds sykmelding forlenges

Kongen er fortsatt under opptrening etter operasjonen for avrevet sene over kneet for to uker siden.

Legene anbefaler ytterligere rehabilitering før kongen gjenopptar sine konstitusjonelle oppgaver, opplyser Slottet i en melding.

Sykmeldingen forlenges derfor til og med søndag 14. mars.

Kongen oppholder seg for tiden på Kongsseteren, der han får fysioterapibehandling.

Kong Harald ble sykmeldt etter en vellykket operasjon for en avrevet sene over høyre kne. Sykmeldingen er en av flere kongen har hatt det siste halvannet året.

I september i fjor var han sykmeldt i en periode i forbindelse med en hjerteoperasjon, og i januar i fjor ble han sykmeldt som følge av svimmelhet. Høsten i forveien førte en virusinfeksjon til sykmelding.

Kongen har vært tydelig på at tronen er i gode hender når kronprinsen stepper inn.

– Både kong Haakon og Olav var konger som gjorde ting alene. Min far slapp meg ikke til i det hele tatt. Vi driver mer ut fra samarbeidstanken. Det er andre tider. Jeg kaller oss et team, med hoffet, kronprinsparet og oss. Det er en styrke, sier kong Harald i den nylig utgitte boken «Kongen forteller» av Harald Stanghelle.

17. januar i år var det 30 år siden kong Harald og dronning Sonja ble Norges kongepar. De benyttet anledningen til å takke befolkningen for både gode, morsomme og triste opplevelser.

– Vi er dypt takknemlige for at vi bestandig blir tatt så varmt og gjestfritt imot når vi kommer på besøk – uansett hvilken anledning, sa kongeparet i en hilsen til det norske folk.

Relatert