SAKDET: Fabinho går glipp av helgens storkamp mot Leicester.
SAKDET: Fabinho går glipp av helgens storkamp mot Leicester. Foto: Michael Regan

Stopperkrisen fortsetter for Liverpool: – Det siste de trengte nå

Liverpool-manager Jürgen Klopp bekrefter at Fabinho ikke kan spille mot Leicester. Dermed kan to nysigneringer få debuten fra start.

Liverpool møter Leicester til toppoppgjør i Premier League. Se kampen lørdag fra kl. 13.00 på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo!

– Fabinho vil ikke være tilgjengelig. Han har et muskulært problem. Han går glipp av Leicester-kampen, sa Jürgen Klopp på en pressekonferanse.

Klopp kunne ikke si noe om omfanget av skaden hans, annet enn at han ikke er klar til lørdagens Premier League-oppgjør. Fabinho spilte 90 minutter i 1-4-tapet mot Manchester City forrige søndag.

Tror på Davies som erstatter

Dermed kan også tirsdagens Champions League-oppgjør mot Leipzig stå i fare. Fabinho har vikariert på midtstopperplassen denne sesongen på grunn av store skadeproblemer. Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez er allerede ute med langtidsskader. TV 2s Premier League-ekspert Erik Huseklepp mener de ikke kunne fått en verre skade slik situasjonen er nå.

– Dette var det siste Liverpool trengte. Det er allerede en utsatt skadesituasjonen, hvor de sliter veldig på stopperplass. Jeg syns Fabinho har vært den beste erstatteren til van Dijk denne sesongen, så det er et hardt slag, sier han.

Dermed kan det være duket for en debutant fra start. Stopperne Ben Davies og Ozan Kabak ble signert på Deadline-day, og har begge vært på Liverpool-benken ved en anledning allerede.

– Det blir interessant å se hvem det blir. Det er ikke ideelt med noen av dem, men slik situasjonen er nå bør en av dem få sjansen, mener Huseklepp.

Han tror Klopp går for Ben Davies.

– Det er ren synsing, men han har mest erfaring og er rutinert. Jeg tror Klopp velger det, med tanke på at Kabak er ung og heller et langtidsprosjekt.

– Krise med tap

Den som blir valgt får ikke en enkel start i Liverpool-drakten. På motsatt banehalvdel starter sannsynligvis Jamie Vardy for Leicester. At Fabinho mangler, er fordel ulvene.

– Ingen tvil om det. Det blir en tøff debut for den som får tillit fra start, slår Huseklepp fast.

Taper Liverpool, er de med all sannsynlighet ute av topp 4 etter runden. Chelsea og West Ham er bare ett poeng bak, og møter henholdsvis Newcastle og Sheffield United på hjemmebane på mandag.

– Slik det er nå er det ingen krise med uavgjort for Liverpool. Men taper de er det seks poeng opp til Leicester og potensielt åtte til Manchester United. Da vil det være krise, mener fotballeksperten.

Keita og Jota er på vei tilbake

Ellers hadde Liverpool-manageren oppdateringer rundt flere andre spillere. Både Naby Keita og Diogo Jota nærmer seg klare igjen.

– Keita har hatt slitt med hamstringen, men trener ikke med laget. Han holder på for seg selv, og er i sluttfasen av rehabiliteringen. Jota er ikke like nærme, men trener individuelt. Han er kanskje to-tre uker unna.

Liverpool har slitt med svake resultater i 2021, og har tapt de siste to kampene i Premier League. Allerede nå ser de ut til å være hektet av i gullkampen.

– Vi står sammen i dette. Det er ingen grunn til bekymring, og vi står ikke rundt å skylder på hverandre. Det er ingenting dårlig å si om atmosfæren her, sier Klopp.

Relatert