OPPGITT: Kjetil Jansrud prater med pressen etter fredagens trening i utfor. Søndag skal herrene sette utfor igjen her i alpint VM 2021 i Cortina.
Foto: Torstein Bøe / NTB
OPPGITT: Kjetil Jansrud prater med pressen etter fredagens trening i utfor. Søndag skal herrene sette utfor igjen her i alpint VM 2021 i Cortina. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe

Jansrud: – Den verste utforløypa jeg har kjørt

Nordmannen slakter VM-bakken.

Søndag skal herrene i aksjon i alpin-VM igjen. Da venter utfor i Cortina.

Kjetil Jansrud kjørte inn til en skuffende 12. plass i Super-G. Det gikk ikke spesielt mye bedre på dagens utfortrening. 32 løpere kjørte raskere enn Jansrud. Italienske Dominik Paris var i en helt egen klasse. Han kjørte 1,56 sekunder raskere enn nummer to, Simon Jocher.

I etterkant av treningen slaktet Jansrud utfor-bakken i et intervju med NRK.

– Det er den verste utforløypa jeg har kjørt, tror jeg. Jeg pleier ikke å være så tydelig i tilbakemeldingene, men det her var rett og slett bare kjedelig, sier Jansrud.

– Alle utforene vi kjører, følger stort sett terrenget. Nå er det bare en rett korridor som de må prøve å sette en utfor i. Vi har utfor i 30 sekunder, så har vi storslalåm i 15, så er det et forsøk på utfor igjen, fortsetter han.

Foto: Andreas Solaro

– Kunne låst ned hele Kvitfjell

Nordmannen synes ikke bare utforløypen er kjip. Han synes også det er kjipt at verdenscuprennet i Kvitfjell i mars er avlyst. Jansrud lanserer samtidig en vill idé: Hele Kvitfjell kunne ha blitt låst ned som en koronaboble.

I går fikk vinteridretten «nei» fra regjeringen om å avholde verdenscuprenn i Norge i mars. Det går ut over favorittrennet til Kjetil Jansrud.

– Det er jo kjipt da, sier han til NTB.

Han sier at det blekner litt i forhold til hvordan koronasituasjonen er i verden, men at det isolert sett er kjipt.

– Vi har hatt veldig få tilfeller av korona i verdenscupen, og de utøverne som har fått det, har fått det i en hjemmesituasjon, sier Jansrud.

Jansruds bobleidé

Han lanserer en idé om hvordan rennet kunne ha blitt gjennomført:

– Vi kunne jo ha reist til Kvitfjell, låst ned hele Kvitfjell som en boble, og vært ute av karantene når rennet starter.

Jansrud er klar på at selv om de synes det er kjipt, skjønner han at de ikke vil gjøre forskjell på tvers av vintersporten, og at man bare må respektere det.

Kvitfjell er Jansruds hjemme- og favorittbakke, og det er der han har vunnet majoriteten av sine verdenscuprenn.

Selv om han skjønner avgjørelsen, sier han at alpinsirkuset har klart seg bra under pandemien.

– Jeg synes vi har bevist at vi både kan arrangere og håndtere situasjonen vi er i, sier han.

Går glipp av debuten

Henrik Røa vill ha fått sin verdenscupdebut på norsk jord på Kvitfjell. Han synes også det er trist å miste noe han så fram til.

– Selvfølgelig er det å kjøre verdenscup på norsk noe spesielt, og det er en bakke jeg kjenner bra og noe jeg så fram til, sier Røa.

(©NTB)