Jansrud skuffet i kaos-renn

Løper etter løper kjørte ut i herrenes Super-G.

Kjetil Jansrud åpnet bra, men havnet på etterskudd nedover i torsdagens Super-G-løype.

Nordmannen kom i mål et drøyt sekund bak Vincent Kriechmayr. Jansrud endte på 12. plass.

Overraskelsesmannen Romed Baumann (Tyskland) tok sølv. Han kom i mål bare sju hundredeler bak Kriechmayr. Franske Alexis Pinturault stakk av med bronsen.

Port-trøbbel

De tre første løperne kjørte ut i samme port, en port som viste seg å være den store utfordringen i løypen. For verken Christian Walder, Loïc Meillard eller Mauro Caviezel klarte den blå porten etter Vertigine-hoppet. Til sammen seks av de 16 første løperne kjørte ut.

Jansrud mener de første løperne var dårlig forberedt.

– Det er en fin super-G. Jeg så på besiktigen at det ville gå fort på det aktuelle punktet. Folk, de første startende, møtte ikke på jobben, og det gjorde kanskje ikke jeg helt heller, sa Jansrud til NRK.

Vannet løypen

Før start ble løypen vannet, noe som gjorde forholdene isete. Det likte Jansrud dårlig.

– Jeg har ikke noe annet å skylde på en at jeg ikke håndterer den type forhold. Det er enormt kjedelig, for det så veldig bra ut på besiktigelsen i dag tidlig. Det var ordentlig god snø og fine forhold, men det ble veldig annerledes i rennet, sier Jansrud til TV 2.

Jansrud merket allerede i de første portene at noe ikke var som det skulle.

– Man kjenner seg litt igjen fra de forrige rennene, og da kommer underbevisstheten og tar deg. Jeg klarte ikke å kjøre så bra som jeg hadde ønsket å kjøre, sier Jansrud.

Henrik Røa med startnummer 38 kjørte inn til 17. plass og leverte med det et nytt imponerende renn. Mesterskapsdebutanten endte 1,74 sekunder bak Kriechmayr.