Trailersjåfør stoppet av politiet to ganger på under en time – utvist fra Norge

En utenlandsk trailersjåfør blir utvist fra Norge i to år etter å ha nektet å høre på politiets pålegg om å legge på kjetting på bilen.

Tirsdag var den utenlandske trailersjåføren på kjøretur i Tromsø. I løpet av en time ble sjåføren stoppet av politiet to ganger.

Sjåføren fikk først problemer ved Hansjordnesbukta og fikk pålegg om å legge på kjetting. Det pålegget ignorerte mannen.

Kort tid senere fikk mannen igjen problemer og stanset trafikken på Tromsøbrua.

- Det å kjøre trailer uten å være skodd etter forholdene utgjør et stort farepotensial, sier politiinspektør Per Øyvind Skogmo, som leder Felles enhet for utlending, forvaltning og sivil rettspleie i Troms politidistrikt.

Sjåføren fikk et forelegg på 11.000 kroner og vedtok dette. I tilegg bestemte politiet seg for å opprette en utvisningssak.

– Når sjåføren til tross for pålegg fra politiet forårsaker ny trafikkstans fordi kjettingene er fjernet igjen, fant vi grunnlag for å opprette utvisningssak mot den utenlandske sjåføren, sier Skogmo.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har fattet vedtak om utvisning med innreiseforbud i 2 år.

– Dette betyr i praksis at denne sjåføren verken kan føre vogntog i Norge eller komme til landet de neste 2 årene, sier Skogmo.

Politiet eskorterte trailersjåføren ut av landet i går.